Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı Tarifi 9 Mayıs 2025 | Kurbağa Bacağı Nasıl Yapılır?
9 Mayıs Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı oldu. Hafta finalinde gelinlerin yaptığı Kurbağa Bacağı püf noktaları araştırıldı. İşte haftanın son günü yapılan Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi..

Her gün yeni bölümü yayınlanan 9 Mayıs Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finali geldi. Her gün çeyrek altın her hafta 10 altın bilezik kazanmak isteyen gelinlerin adresi Gelinim Mutfakta'da son gün ödev Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı oldu. Aslı Hünel günün leziz tarifinin püf noktalarını izleyicilerle paylaştı. Peki, Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı nasıl yapılır? İşte haftanın son günü yapılan Gelinim Mutfakta Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA UZAKDOĞU USULÜ KURBAĞA BACAĞI TARİFİ
- 12 adet kurbağa bacağı
Turşusu İçin:
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı sıvı bal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 diş sarımsak püresi
- 1 adet rendelenmiş zencefil
- 1 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
Ekmeği İçin:
- 50 gram un
- 50 gram galeta unu
- 1 adet yumurta
UZAKDOĞU USULÜ KURBAĞA BACAĞI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta yarışmasında 9 Mayıs Cuma günü için yapılan Uzakdoğu Usulü Kurbağa Bacağı tarifi için tüm malzemeleri hazırlayın. Marine için tüm malzemeleri güzele çırpın. Kurbağa bacaklarını bir torbaya koyup turşuyu marine edip bacakların üzerine dökün. Kurbağa bacaklarını eşit şekilde kaplayıp bekletin. Hazır olan kurbağa bacaklarını panko sosa bulayıp kızgın yağda kızartı. Deneyen herkese afiyetler olsun..