Gelinim Mutfakta Tosunum Böreği Tarifi 25 Eylül 2025 TAM ÖLÇÜLÜ | Tosunum Böreği Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarını ekran karşısına geçtiği Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi Tosunum Böreği oldu. 25 Eylül Perşembe günü yayınlanan fenomen yapımda gözler Tosunum Böreği tarifine çevrildi. Haftanın dördüncü yemeği Tosunum Böreği oldu. Peki, Tosunum Böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Gelinim Mutfakta Tosunum Böreği tarifi 25 Eylül 2025 araştırmaları hızlandı. Ev hanımlarını ekran karşısına geçtiği Gelinim Mutfakta programında haftanın dördüncü çeyrek altınına giden yol Kütahya'nın dillere destan lezzeti Tosunum Böreği oldu. 25 Eylül Perşembe günü yayınlanan fenomen yapımda günün en güzel Tosunum Böreği tarifine dair detayları sizler için derledik. Haftanın dördüncü yemeği Tosunum Böreği tarifinin yapılışını madde madde sizler için araştırdık. Peki, Tosunum Böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen 25 Eylül Perşembe günü yapılan Gelinim Mutfakta Tosunum Böreği tarifi..
Gelinim Mutfakta Tosunum Böreği Tarifi 25 Eylül 2025
Malzemeler
Hamuru İçin:
- 6 su bardağı un
- 2- 2 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçine Sürmek İçin:
- 400 gram haşhaş
- 2 su bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
- 2 su bardağı mercimek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Tosunum Böreği Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Tosunum Böreği için önce mercimeği su ve tuzla birlikte pişirin. Piştikten sonra suyunu süzüp kenara alın. Yemeklik doğranmış soğanları soteleyip baharatları ekleyin. Mercimeği ekleyip soğutun. Hamuru için bir kaba un, tuz ve suyu alıp yumuşak bir hamur yapın. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Haşhaşı bir kaseye alıp içine sıvı yağ ekleyin. Hamurdan 4 parça beze elde ettikten sonra hepsini sırasıyla açın. Hamurların içlerine haşhaş ekledikten sonra iki kenarını katlayın. Her katına haşhaş sürüp gözleme şeklinde kapatın. Tüm bezeleri aynı şekilde yapıp katlanmış kenarlarını alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..