Gelinim Mutfakta Sebzeli Yelpaze Kebabı Tarifi 12 Kasım 2025 | Sebzeli Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır?

12 Kasım Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Sebzeli Yelpaze Kebabı oldu. 12 Kasım 2025 Çarşamba günü yapılan Sebzeli Yelpaze Kebabı malzemeleri sıralandı. İşte Gelinim Mutfakta Sebzeli Yelpaze Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Sebzeli Yelpaze Kebabı Tarifi 12 Kasım 2025 | Sebzeli Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında haftanın üçüncü gününe giriş yapıldı. Aslı Hünel'in sunumuyla ekran macerasına devam eden fenomen yapımda günün yıldız yemeği Sebzeli Yelpaze Kebabı oldu. 12 Kasım Çarşamba günü yayınlanan yemek yarışmasında bugün 4 gelinin ödevi Sebzeli Yelpaze Kebabı olurken gözler günün menüsünün yapım aşamalarına çevrildi. Günün yemeğinin püf noktalarını sizler için derledik. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Sebzeli Yelpaze Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Sebzeli Yelpaze Kebabı Tarifi 12 Kasım 2025

Malzemeler

- 2 adet patlıcan

Köfte Harcı İçin;

- 500 gram kıyma

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım çay kaşığı karabiber

- Yarım çay kaşığı pul biber

- Yarım çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı kekik

- 1,5 çay kaşığı tuz

Salçalı Sosu İçin;

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım yemek kaşığı biber salçası

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1,5 su bardağı sıcak su

- Yarım çay kaşığı karabiber

- Yarım çay kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı toz biber

- 1 çay kaşığı tuz

Sebzeli Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yemeği Sebzeli Yelpaze Kebabı için önce bostan patlıcanları eşit şekilde ortadan ikiye bölün. Eşit dilimler halinde kesin. Tüm patlıcanları aynı anda yaptıktan sonra ortadan ikiye kesip bekletin. Köftesi için bir kaba kıymayı alıp üzerine rendelenmiş soğanları ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz koyup karıştırın. Patlıcanları kızartıp kenara alın. Yemeğin birleştirme aşamasında bir borcama bir patlıcanın arasına bir köfte gelecek şekilde sırayla dizin. Salça, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz, zeytinyağı ve sıcak suyu karıştırıp hazır olan salçalı sosu yemeğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Sebzeli Yelpaze Kebabı Gelinim Mutfakta