Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği Tarifi 30 Ekim | Şanlıurfa Frenk Çömleği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü yemeği Şanlıurfa Frenk Çömleği oldu. 4 gelini tezgah başına geçiren Frenk Çömleği yapımı için püf noktalar sıralandı. İşte sizler için derlediğimiz Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği tarifi..

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği Tarifi 30 Ekim | Şanlıurfa Frenk Çömleği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği tarifi 30 Ekim Perşembe gününün en çok merak edilen başlığı oldu. Aslı Hünel'in sunumuyla ekran macerasına devam eden fenomen yapımda haftanın dördüncü yemeği Şanlıurfa Frenk Çömleği tarifi için kalem kağıtlar hazırlandı. Et ile sebzelerin sevilen uyumuyla damakları çatlatan Şanlıurfa Frenk Çömleği malzemelerini sizler için sıraladık. İşte sizler için derlediğimiz Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği tarifi..

Gelinim Mutfakta Şanlıurfa Frenk Çömleği Tarifi 30 Ekim Perşembe

- 1 kilo kuşbaşı et

- 6 adet ilikli ve etli kemik

- 5 adet domates

- 1 yemek kaşığı pul biber

- 100 gram tereyağı

- 4 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 1 adet patlıcan

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı zencefil

- 1 çay kaşığı karanfil

Şanlıurfa Frenk Çömleği Nasıl Yapılır?

Şanlıurfa Frenk Çömleği için kuşbaşı doğranmış etleri ve yemeklik doğranmış soğanları çömleğe alın. Yağı ekledikten sonra üzerine tuzu ekleyin. Çömleğin tabanına ilikli ve etli kemikler dizilmelidir. Üzerine biberleri, küp küp doğranmış patlıcan ve domateslerin yarısını ekleyin. En son sarımsaklar ile malzemelerin diğer yarısını ekleyip baharatları serpiştirin. Uzun süre pişen yemeğinizi servis tabağına alın. Şanlıurfa yöresine ait Frenk Çömleği yemeğine orijinal olması için bol miktarda isot biber ekleyin. Şanlıurfa Frenk Çömleği yemeğini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyetler olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Şanlıurfa Frenk Çömleği Gelinim Mutfakta