GELİNİM MUTFAKTA RENKLİ YILBAŞI TAVUĞU TARİFİ 31 ARALIK | Renkli Yılbaşı Tavuğu Nasıl Yapılır?
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da 2024'ün son yemeği yapıldı. Fatih Bulut'un konuk olduğu sevilen yarışmada günün ödevi Renkli Yılbaşı Tavuğu oldu. İşte Gelinim Mutfakta Renkli Yılbaşı Tavuğu tarifi..
Aslı Hünel'in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da 2024'ün son bölümü yayına girdi. 31 Aralık Salı günü birbirinden farklı lezzetlerin denendiği yemek yarışmasında Renkli Yılbaşı Tavuğu yapılmaya başladı. 2024 yılının son günü tezgah başına geçen gelinler Renkli Yılbaşı Tavuğu yapmak için kolları sıvadı. Peki, Renkli Yılbaşı Tavuğu nasıl yapılır? İşte yılbaşı gününe özel hazırlanan Gelinim Mutfakta Renkli Yılbaşı Tavuğu tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA RENKLİ YILBAŞI TAVUĞU TARİFİ
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
6-7 adet orta boy patates
6 adet bebek havuç
2 baş sarımsak
10 adet brüksel lahanası
10 -15 adet arpacık soğan
1 adet kereviz sapı
1 adet kereviz
1 adet portakal
3-4 dal biberiye
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 adet pancar
Yarım su bardağı su
Tavuğunuzun içi için;
1 adet portakal
Üzeri için;
60 gram tereyağı
2 - 3 diş sarımsak
Top kekik
Sosu için;
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/3 adet narın taneleri
RENKLİ YILBAŞI TAVUĞU NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta renkli yılbaşı tavuğu için önce bebek patatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsakları ortadan ikiye bölüp brüksel lahanaların üstündeki yapraklarını kopartın. Arpacık soğanın kabuklarını soyup kereviz sapını kabaca doğrayın. Kerevizin kabuklarını soyup 8 parçaya bölün. Bütün sebzeleri kaba ekleyin.
Portakalı elma dilim şekilde 4’e bölün. 2 dilimin suyunu sıkıp ekleyin. Biberiye, zeytinyağı, tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırın. Pancarı ikiye bölüp fırın kabına alın. Tavuğu yıkayıp her tarafını kurulayın. Tavuğum kanatlarındaki uç kısmını kesip fırına koyun. Fırın ipiyle butları ve kanatları gövdeye sabitleyecek şekilde bağlayın. Bağladığınız tavuğu koyup fırın kağıdına sarın.
Tavuğun üzerine eritilmiş tereyağını sürün. İnce kıyılmış sarımsak ve top kekiği koyup karıştırın. 15 dakika sonra tavuğun üzerine sürüp pişirin. Tavuğu servis edilecek tabağın ortasına koyun. Kalan suyun içine un, su, nar ekşisi ve nar tanesi koyun. Deneyenlere afiyet olsun..