Gelinim Mutfakta Portakallı Sultan Tatlısı Tarifi 11 Mart Salı | Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gündüz kuşağının en sevilen yapımlarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm ekrana geldi. 11 Mart Salı günü yayınlanan yemek yarışmasında günün en güzel Portakallı Sultan Tatlısı tabağını için yarışan gelinler çeyrek altını garantiledi. İşte tadına doyum olmayan Portakallı Sultan Tatlısı tarifi..
Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği duyuruldu. 11 Mart Salı günü programın takipçileri eline kağıdı kalemi alıp iftar sofrası için öneri olan Portakallı Sultan Tatlısı yapımını not etmeye başladı. Aslı Hünel hem gelinlerle hem de ekran başındaki izleyicilerle leziz tarifin detaylarını paylaştı. Peki, Portakallı Sultan Tatlısı nasıl yapılır? İşte leziz Gelinim Mutfakta Portakallı Sultan Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PORTAKALLI SULTAN TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
Mavi haşhaş tohumu
Yarım çay bardağı kadar süt
Ceviz içi
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
1-2 tatlı kaşığı limon suyu

PORTAKALLI SULTAN TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Portakallı Sultan Tatlısı için yumuşayan tereyağı, portakal kabuğu rendesi, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurları tek tek yuvarlayıp önce süte sonra da haşhaşa bulayın.
Ardından hazır olan sultan tatlılarını tepsiye dizin. Hepsinin üzerine tek tek ceviz içi yerleştirin. Hazır olan portakallı sultan tatlılarını önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için tencereye su, portakal suyu ve şekeri alıp kaynatın. Ardından limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Sıcak olan tatlıya soğuk şerbeti güzelce gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..