GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR 12 ŞUBAT: Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Gelinler ile kayınvalidelerinin her gün çeyrek altın kazanmak için yarıştığı Gelinim Mutfakta'da günün yıldız menüsü Pırasalı Arnavut Böreği oldu. Hem göze hem de damağa hitap eden Arnavut Böreği yapımında dikkat edilmesi gerekenler sıralandı. İşte Gelinim Mutfakta Pırasalı Arnavut Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR 12 ŞUBAT: Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Kanal D ekranında Aslı Hünel'in sunuculuğunda yola devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü maratonu ekrana geldi. 13 Şubat Perşembe günü 4 gelini tezgah başına geçirten yıldız tarif Pırasalı Arnavut Böreği yapımı için malzemeler sıralandı. Undan tuza, pırasadan yufkaya kadar birçok malzemeyi içeren Pırasalı Arnavut Böreği tarifi için püf noktalar sıralandı. Peki, Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır? İşte 13 Şubat Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Pırasalı Arnavut Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR 12 ŞUBAT: Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ

Hamuru İçin;

6 su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

2 su bardağı ılık su (400 ml)

İç Malzemesi İçin:

1 kilo pırasa

Yarım çay bardağı sıvı yağ

200 gram beyaz peynir

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yağlamak İçin;

1 çay bardağı sıvı yağ

100 gram tereyağı

Üzeri İçin:

Yağ

GELİNİM MUTFAKTA PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR 12 ŞUBAT: Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi - Resim : 2

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

13 Şubat Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği pırasalı Arnavut böreği oldu. Hem gözleri hem de damakları şenlendiren pırasalı Arnavut böreği için önce unu alıp ortasını havuz gibi açın. Ortasına sirke ve tuzu ekleyin. Ardından su ekleyip hamur kıvamına getirin. Hamuru topladıktan sonra 2 eşit parçaya bölün.

Her parçayı da 10 parçaya ayırıp bezeleri iç içe katlayın. İç harcı için pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Tavada yağla birlikte pırasaları soteleyip dilediğiniz baharatları ekleyin. Pırasaların üzerine peyniri ekleyip karıştırın. Bezeleri tek tek unlanmış tezgaha alıp büyükçe açın ve üst üste dizin. Aralarına eritilmiş tereyağı sürüp dinlendirin.

Pırasalı harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Tepsinin ortasına bir kase yerleştirip yuvarlak halde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Pırasalı Arnavut Böreği Yemek Tarifi Gelinim Mutfakta