GELİNİM MUTFAKTA PATATES DÜRÜMLÜ TAVUK SOTE TARİFİ 4 ŞUBAT | Dürümlü Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
4 Şubat Salı günü çeyrek altın için yarışan dört gelinin ödevi Patates Dürümlü Tavuk Sote oldu. Haftanın ikinci günü yapılan leziz tarif ekran başındaki izleyicileri harekete geçirdi. Peki, Tavuk Sote nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Patates Dürümlü Tavuk Sote tarifi..

Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Patates Dürümlü Tavuk Sote oldu. 4 Şubat Salı günü çeyrek altın için kazanmak isteyen gelinler Patates Dürümlü Tavuk Sote yapımı için kolları sıvadı. Günün en güzel tabağını hazırlayan gelinin çeyrek altın kazandığı yapımda Patates Dürümlü Tavuk Sote yapmanın püf noktaları sizler için araştırıldı. Peki, Dürümlü Tavuk Sote nasıl yapılır? İşte 4 Şubat Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Patates Dürümlü Tavuk Sote tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA PATATES DÜRÜMLÜ TAVUK SOTE TARİFİ
600 gram kalça tavuk
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Lavaş Ekmeği İçin:
4 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
PATATES DÜRÜMLÜ TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta patates dürümlü tavuk sote için önce tavukları yıkayıp küp küp doğrayın. Bir kaba tavuk ve tereyağı hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. İçine tavukları koyup sosu her yerine gelecek şekilde güzelce karıştırın. Biraz dinlendirip kenara alın.
Tavuk lavaşlar için derin bir kabın içine unu eleyerek koyun. Ortasını havuz gibi açıp tuz, süt ve suyu ekleyin. Elinizle toplayıp yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 12 bezeye ayırıp yuvarlayın. Ardından önlü arkalı kızartın. Pişen lavaşların üzerini örtüp bekletin.
Tavaya tereyağını alıp soslu tavuğu dökün. Suyunu çekene kadar pişirip güzelce kavurun. En son tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Tavukların üzerine lavaş koyup kapağını kapatın. Islanan lavaşların içine önce kızarmış patatesleri ardından tavuk karışımını yerleştirin. Domates, marul, soğanla süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..