Gelinim Mutfakta Manisa Çardak Kebabı Tarifi 29 Eylül 2025 | Manisa Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında yeni haftaya giriş yapıldı. 29 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen fenomen yapımda günün leziz tarifinin püf noktaları paylaşıldı. Bugün yapılan Manisa Çardak Kebabı için malzemeler sıralandı. İşte izleyicilerin merak ettiği Gelinim Mutfakta Manisa Çardak Kebabı tarifi..
29 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız tarifi verildi. 29 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen fenomen yapımda günün leziz tarifinin püf noktaları paylaşıldı. 4 gelini tezgah başına geçiren Manisa Çardak Kebabı için malzemeler sıralandı. Aslı Hünel'in sunduğu fenomen yemek yarışması Gelinim Mutfakta'nın bugünkü lezzetinin tarifine gelin birlikte bakalım. İşte izleyicilerin merak ettiği Gelinim Mutfakta Manisa Çardak Kebabı tarifi..
Gelinim Mutfakta Manisa Çardak Kebabı Tarifi 29 Eylül Pazartesi
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 dilim kaşar peyniri
- 1 yemek ka Eylüşığı salça
Krebi İçin Malzemeler:
- Çeyrek su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
Manisa Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinlerin tezgah başına geçtiği Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni haftanın ilk yemeği Manisa Çardak Kebabı oldu. 29 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen yemek programında günün yemeği Manisa Çardak Kebabı için ilk önce kuşbaşını düdüklüye alıp çok az sıvı yağ ekleyin. Rengi dönene kadar kavrulan etlere soğan ve yeşil sivri biber ekleyin. Domatesin ardından rendelenmiş sarımsağı da ilave ettikten sonra yarım bardak sıcak su ekleyin. Tuz başta olmak üzere istediğiniz baharatları ekleyip kapağını kapatın. Krep hamuru için süt, un, yumurta ve tuzla karışımı hazırlayın. Az yağlanmış tavada krepleri önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin arasına karışımdan döküp önce katlayın ardından kenarlarını toplayıp ters çevirin. Kaşar dilimlerinin üzerine salçayı sulandırıp dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Deneyen herkese afiyet olsun..