Gelinim Mutfakta LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE Tarifi 12 Şubat: Lahanalı Köfte Nasıl Yapılır?

Lahanayla yapılabilecek yemekleri araştıran ev hanımlarına günün önerisi Gelinim Mutfakta'dan geldi. 12 Şubat Çarşamba günü tezgah başına geçen gelinlerin ödevi Lahanalı Tok Tutan Köfte oldu. Tarifin püf noktalarını sizler için yazdık. İşte Gelinim Mutfakta Lahanalı Tok Tutan Köfte tarifi..

Gelinim Mutfakta LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE Tarifi 12 Şubat: Lahanalı Köfte Nasıl Yapılır?
GELİNİM MUTFAKTA LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE TARİFİ

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü çeyrek altınına giden yol Lahanalı Tok Tutan Köfte tabağından geçti. 4 gelin ile 4 kayınvalidenin her gün çeyrek altın her hafta 10 altın bilezik kazandığı yemek yarışmasında günün yıldızı Lahanalı Tok Tutan Köfte yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar sıralandı. Tarifin dikkat çeken noktalarını mercek altına alan izleyicilerin kalemi kağıdı hazırsa detayları sıralıyoruz. Peki, Lahanalı Tok Tutan Köfte nasıl yapılır? İşte 12 Şubat Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Lahanalı Tok Tutan Köfte tarifi..

Gelinim Mutfakta LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE Tarifi 12 Şubat: Lahanalı Köfte Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE TARİFİ

- 1 küçük boy lahana

- 3 adet kuru soğan

- 5 adet orta boy havuç

- 2 adet yumurta

- 5 yemek kaşığı un

- 6-7 yemek kaşığı su

- Yarım demet dereotu

- Tuz

- Kimyon

- Karabiber

Kızartmak İçin;

- 1 su bardağı sıvı yağ

Gelinim Mutfakta LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE Tarifi 12 Şubat: Lahanalı Köfte Nasıl Yapılır? - Resim : 2

LAHANALI TOK TUTAN KÖFTE NASIL YAPILIR?

12 Şubat Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yıldızı Lahanalı Tok Tutan Köfte için önce lahanayı ince ince kıyın. Ardından lahanaya en çok yakışan havucu yıkayıp temizleyin. Ardından rendeleme işlemine geçin. Soğanları yemeklik doğrayıp karışıma ilave edin. Biraz su ekleyip lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıp diğer malzemeleri üzerine ilave edin. Lahanayla birlikte köfte malzemelerinin tümünü ekleyip yoğurun. Sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Lahanalı harçtan küçük parçalar koparıp üzerine birazcık bastırın. Her iki tarafı da nar gibi kızaran köfteleri soğuyunca yanında isteğe göre yoğurt ya da yeşillikle servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Lahanalı Tok Tutan Köfte Gelinim Mutfakta Pratik yemek tarifi