Gelinim Mutfakta Kayseri Nezaket Kebabı Tarifi 4 Kasım Salı || Kayseri Nezaket Kebabı Nasıl Yapılır?

4 Kasım Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün lezzeti Nezaket Kebabı oldu. Peki, Kayseri Nezaket Kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kayseri Nezaket Kebabı t

Gelinim Mutfakta Kayseri Nezaket Kebabı Tarifi 4 Kasım Salı || Kayseri Nezaket Kebabı Nasıl Yapılır?

4 Kasım Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ikinci yemeği Kayseri Nezaket Kebabı oldu. Kayseri yöresine ait Nezaket Kebabı yapmak için tezgah başına geçen gelinler kolları sıvadı. Günün yemeğini en iyi şekilde yaparak çeyrek altını yakasına takmak isteyen yarışmacılar tarife odaklandı. Günün yemeğini takip eden ekran karşısındaki izleyiciler için malzemeler sıralandı. Peki, Kayseri Nezaket Kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kayseri Nezaket Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Kayseri 4 Nezaket Kebabı Tarifi Kasım Salı

- 1 kilogram dana kıyma

- 1 su bardağı galeta unu

- 2 adet yumurta

- 2 büyük diş sarımsak

- 2 büyük boy kuru soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

- 1 çay kaşığı tuz

- Sıvı yağ

- 4 adet yufka

Sosu İçin:

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 10 adet sivri biber

- 2 büyük dış sarımsak

- 2 büyük boy domates

- Yarım yemek kaşığı salça

- 2 su bardağı su

- 1 çay kaşığı tuz

Kayseri Nezaket Kebabı Nasıl Yapılır?

4 Kasım Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün lezzeti Kayseri Nezaket Kebabı oldu. Yemeğin ana ürünü olan kıyma harcı için bir kaseye kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi, karabiberi, kimyonu ve tuzu alıp yoğurun. Hazır olan kıymayı dört eşit parçaya bölüp tezgaha yufkanın birini yayın. Yufkanın her yerini yağla eşit şekilde yağlayıp yarım ay şeklinde katlayın. Yufkanın geniş kısmına kıymayı yayıo sarın. Kıymalı ruloları eşit şekilde dilimleyin. Yağlanmış borcama kıymalı kısımlar üste gelecek şekilde dizin. Tavaya sivri biberleri alıp soteleyin. Üzerine sarımsak, domates ve suyu ekleyip kavurun. Hazır olan kebabın üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gelişigüzel şekilde yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kazarana kadar pişirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta  Kayseri Nezaket Kebabı