Gelinim Mutfakta Kaynana Çatlatan Tarifi (19 Haziran 2025 Perşembe) Kaynana Çatlatan Nasıl Yapılır?
Gelinler ile kayınvalidelerin her gün çeyrek altın için yarıştığı Gelinim Mutfakta programında günün yıldızı Kaynana Çatlatan oldu. 19 Haziran Perşembe günü Kaynana Çatlatan keki için kolları sıvayan gelinler tarifin detaylarını mercek altına aldı. İşte Gelinim Mutfakta Kaynana Çatlatan tarifi..

Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne yakışır lezzet belirlendi. 19 Haziran Perşembe günü 4 gelini tezgah başına geçiren günün yıldızı Kaynana Çatlatan oldu. Haftanın dördüncü çeyrek altınını yakasına takmak isteyen gelinlerin ödevi Kaynana Çatlatan keki için gereken malzemeler ve dikkat edilmesi gereken püf noktalar sizler için derlendi. Peki, Kaynana Çatlatan nasıl yapılır? İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Kaynana Çatlatan tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KAYNANA ÇATLATAN TARİFİ
MALZEMELER
Keki İçin;
- 3 adet yumurta
- 9 yemek kaşığı şeker
- 9 yemek kaşığı süt
- 9 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri İçin:
- Krem şanti
KAYNANA ÇATLATAN NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta kaynana çatlatan tarifi için önce yumurta, şeker ve sütü güzelce çırpın. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce pişirin. Şerbeti için 1 su bardağı şekeri kekin üzerine gezdirin. 2 su bardağı şekeri ve suyu ilave edin. Pişen kekin üzerine şerbeti döküp güzelce çekmesini sağlayın. Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi güzelce yayın. Dilediğiniz meyve ve kuruyemişlerle süslediğiniz kaynana çatlatan kekini servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..