Gelinim Mutfakta Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı Tarifi (16 Eylül 2025) Kocakarı Gerdanı Tatlısı

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 16 Eylül Salı günü yayınlanan yeni bölümde haftanın ikinci ödevi Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı oldu. İşte 16 Eylül Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı Tarifi (16 Eylül 2025) Kocakarı Gerdanı Tatlısı

Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı tarifi milyonlarca izleyicinin odak noktası oldu. Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta yeni bölüm Kanal D ekranında yayına girdi. 16 Eylül Salı günü ekran macerasına devam eden fenomen yemek yarışmasında tüm gözler günün yıldız yemeğine çevrildi. Karadeniz yöresine has lezzetiyle damak çatlatan Kocakarı Gerdanı Tatlısı için gerekli olan malzemeleri sizler için derledik. Peki, Kocakarı Gerdanı Tatlısı nasıl yapılır? İşte 16 Eylül Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı Tarifi

Hamuru İçin:

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 2 yumurta

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 kahve fincanı süt

- 1 tatlı kaşığı sirke

- Un

Üzeri İçin:

1 su bardağı sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı.

Arası İçin:

- 250 gram ceviz içi ya da fındık

Şerbeti İçin:

- 4 su bardağı şeker

- 4 su bardağı su

- Çeyrek limon suyu

Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı Nasıl Yapılır?

16 Eylül Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı için önce yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hazır olan hamuru 30 bezeye ayırıp dinlendirin. Şerbeti için su ve şekeri hazırlayın. Bezeleri teker teker un ve nişastayla birlikte açın. Açılan yufkaları oklavaya sarıp büzün. Oklavadan çıkardıktan sonra uzunlamasına serip üzerine ceviz serpin. Üstüne tekrar yufka serip ceviz atın. Tekrar büzülen yufkayla kapatın. 3 yufka üst üste olacak şekilde tüm hamurlara aynı işlemi tekrarlayın. Dilediğiniz ölçüde kesip tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Hazır olan Kocakarı Gerdanı Tatlısının üzerine soğuk şerbet gezdirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Karadeniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı Gelinim Mutfakta