GELİNİM MUTFAKTA KADAYIFLI BAYRAM SARMASI TARİFİ 31 Mart | Kadayıflı Bayram Sarması Nasıl Yapılır?
Ramazan Bayramı'nın ikinci günü yeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün tarifi verildi. Bayrama özel lezzetlerin yapıldığı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin ödevi Kadayıflı Bayram Sarması oldu. Damakları tatlandıran Kadayıflı Bayram Sarması tarifi burada..
Ramazan Bayramı bölümleriyle izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni hafta başladı. 31 Mart Pazartesi günü 4 gelinin ödevi Kadayıflı Bayram Sarması oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Kadayıflı Bayram Sarması tarifinde püf noktalar netleşti. Peki, Kadayıflı Bayram Sarması nasıl yapılır? İşte bir yiyenin bir daha unutamayacağı Gelinim Mutfakta Kadayıflı Bayram Sarması tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KADAYIFLI BAYRAM SARMASI TARİFİ
Malzemeler
- 1 kilo taze kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
Üzerine dökmek için;
- 350 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker

KADAYIFLI BAYRAM SARMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kadayıflı Bayram Sarması için önce şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye 4 su bardağı suyu, 3,5 su bardağı şekeri ekleyip kaynatın. Ardından yarım limon sıkın. 250 gram tereyağını eritip 1 kilo taze kadayıfın üzerine dökün.
Kadayıftan küçük parçalar alıp açın. İçine bir yemek kaşığı ceviz içinden koyup elinizle kadayıfı sarın. Hazır olan kadayıf sarmalarının üzerine 350 gram tereyağı eritip dökün. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcağı çıkan kadayıfın üzerine şerbeti gezdirin. Deneyen herkese afiyet olsun..
Hem Göze Hem Damağa Hitap Ediyor! Gelinim Mutfakta Arefe Köftesi Tarifi 28 Mart Cuma | Arefe Köftesi Nasıl Yapılır?Yemek Tarifleri
GELİNİM MUTFAKTA DİSKALİFİYE ŞOKU! Gelinim Mutfakta'da Işıl Neden Diskalifiye Oldu?Yararlı Bilgiler
31 Mart Pazartesi Gelinim Mutfakta Var Mı? Kanal D Gelinim Mutfakta Yeni Bölüm Bugün Var Mı?Televizyon