Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı Tarifi 28 Mayıs | Hatay Usulü Kepse Pilavı Nasıl Yapılır?

Aslı Hünel'in her gün bir geline çeyrek altın taktığı Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın üçüncü gün menüsü oluştu. 28 Mayıs Çarşamba günü Hatay usulü Kepse Pilavı yapan gelinler leziz tabaklar için hazırlandı. İşte Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı tarifi..

Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı Tarifi 28 Mayıs | Hatay Usulü Kepse Pilavı Nasıl Yapılır?

Kanal D ekranında haftanın 5 günü aynı saatte yayına giren Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 28 Mayıs Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da yeni güne girildi. Aslı Hünel'in her gün bir geline çeyrek altın verdiği Gelinim Mutfakta 1633. bölüm çeyrek altın sahibini ararken günün yemeği Hatay usulü Kepse Pilavı oldu. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Hatay Kepse Pilavı tarifinin dikkat edilmesi gereken püf noktaları izleyiciler için tek tek sıralandı. Peki, Kepse Pilavı nasıl yapılır? İşte 28 Mayıs Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı tarifi..

Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı Tarifi 28 Mayıs | Hatay Usulü Kepse Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA HATAY KEPSE PİLAVI TARİFİ

Malzemeler

- 1 adet tavuk

- 2 kaşık zeytinyağı

- 6 adet havuç

- 2 adet domates

- 1 adet kuru soğan

- 6-7 adet kakule

- 3 adet çubuk tarçın

- 6-7 adet karanfil

- 1 kaşık harmanlanmış kepse baharatı

- 2 su bardağı pirinç

- 3,5 su bardağı su

Gelinim Mutfakta Hatay Kepse Pilavı Tarifi 28 Mayıs | Hatay Usulü Kepse Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

HATAY KEPSE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta leziz yemeği Hatay usulü Kepse Pilavı için önce tavukları güzelce haşlayın. Haşlarken tavuk ve karanfil atmayı unutmayın. Haşlanan tavuğu tel tel yaptıktan sonra havucu ve domatesi rendeleyin. Soğanı küp küp doğradıktan sonra zeytinyağında güzelce kavurun. Kavrulunca havucu ve domatesi ekleyin. Baharatları ve kepse baharatını ekledikten sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pirinci ve suyu ekleyip karıştırın. Hazır olan kepse pilavını sıcak tüketin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri