Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk Tarifi 17 Nisan Perşembe | Krepli Tavuk Nasıl Yapılır?

Her gün çeyrek altın dağıtan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Fırında Krepli Tavuk oldu. 17 Nisan Perşembe günü leziz tarifin püf noktaları belli oldu. Peki, Krepli Tavuk nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk tarifi..

Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk Tarifi 17 Nisan Perşembe | Krepli Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırında krepli tavuk nasıl yapılır?

Her gün çeyrek altın dağıtan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Fırında Krepli Tavuk oldu. 17 Nisan Perşembe günü gelinlerin ödevini açıklayan Fırında Krepli Tavuk yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar belli oldu. Peki, Krepli Tavuk nasıl yapılır? İşte 17 Nisan Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk tarifi..

Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk Tarifi 17 Nisan Perşembe | Krepli Tavuk Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA FIRINDA KREPLİ TAVUK TARİFİ

Malzemeler

Krep İçin;

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 su bardağı un

- Sıvı yağ

Tavuklu Harcı İçin;

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet kırmızı biber

- 2 adet yeşil biber

- 400 gr mantar

- 750 gr kemiksiz tavuk pirzola

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

- 1 çay kaşığı pul biber

- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel Sosu İçin;

- 2 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı tuz

- Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin;

- Kaşar peyniri

Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk Tarifi 17 Nisan Perşembe | Krepli Tavuk Nasıl Yapılır? - Resim : 2

FIRINDA KREPLİ TAVUK NASIL YAPILIR?

Fırında Krepli Tavuk için önce mantarların kabuklarını soyup doğrayın. Kavurduktan sonra içine yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Tavukları sotelik doğrayıp ekleyin. Sıvı yağ ve soğanları ilave edin. Mantarlar suyunu çektikten sonra salça, tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyin.

Krep için tüm malzemeleri çırpıp üzerine yumurta ve tuzu ekleyin. Hamurdan birer kepçe alıp tavada arkalı önlü çevirin. Tavuklu harçtan kreplerin içine koyup bohça şeklini verin. Beşamel sos için un ve sütü karıştırın. Hazır olan krepleri fırın tepsisine dizip üzerine beşamel sosu gezdirin. Üzerlerine beşamel sosu gezdirdikten sonra 180 derece fırında üzerindeki kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Fırında Krepli Tavuk Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız