Gelinim Mutfakta Çi Börek Tarifi (26 Haziran 2025 Perşembe) | Çi Börek Nasıl Yapılır?
Eskişehir mutfağının dillere destan lezzeti Çi Börek lezzeti Gelinim Mutfakta yemeği oldu. 26 Haziran Perşembe günü 4 gelini tezgah başına geçiren leziz tarif Çi Börek yapılışı merak konusu oldu. Peki, Çi Börek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Çi Börek tarifi..
7. sezon şampiyonunun belli olmasına sayılı zaman kala Gelinim Mutfakta programında lezzet bombası yapıldı. 26 Haziran Perşembe günü Eskişehir mutfağının dillere destan lezzeti Çi Börek tarifi için merak edilenler sıralandı. Haftanın dördüncü çeyrek altınını yakasına takmak isteyen gelinler Eskişehir yöresine ait Çi Börek yemeğini yapmak için kolları sıvadı. Peki, Çi Börek nasıl yapılır? İşte 26 Haziran Perşembe Gelinim Mutfakta Çi Börek tarifi..

Çİ BÖREK TARİFİ
Hamuru İçin;
- 5 su bardağı un
- 1-1.5 bardak su
İçi İçin;
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su

Çİ BÖREK NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Çi Börek tarifi için un, su ve tuzu güzelce karıştırıp yoğurun. Ardından hamuru dinlenmeye bırakıp içini hazırlayın. Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine suyu ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölüp parçalardan rulo yapın. Cevizden büyük bezeler yapıp hepsini elinizle yuvarlayın. Düz zemine un koyup tabak büyüklüğünde açın. İçlerine kıyma karışımını koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını düzgünce kesip kızgın yağda kızartın.