Gelinim Mutfakta Balkabaklı Bisküvili Pasta Tarifi | Balkabaklı Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?
Hafta finaline yakışır lezzetlerle gelinleri tezgah başına geçiren Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Balkabaklı Bisküvili Pasta oldu. 21 Şubat Cuma günü ödülü kapmak için yarışan gelinlerin ödevi Balkabaklı Bisküvili Pasta oldu. Leziz tarifin püf noktaları burada. İşte leziz tarif..
Gelinim Mutfakta yarışması haftanın 5 günü saatler 13.30 olduğunda Kanal D ekranında yayınlanıyor. Aslı Hünel'în sunumuyla ekran macerasına devam eden yemek yarışmasında 4 gelin günün lezzeti Balkabaklı Bisküvili Pasta yapımı için kolları sıvadı. 7'den 70'e herkesin sevdiği Balkabaklı Bisküvili Pasta tarifinin detaylarını sizler için derledik. Peki, Balkabaklı Bisküvili Pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BALKABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
Kreması İçin;
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Kabak Püresi İçin;
850 gram kabak
2 su bardağı şeker
Ara Katları İçin;
3,5 paket petibör bisküvi
Üzeri İçin ;
Ceviz ve fındık kırığı

BALKABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta'da hafta finaline yakışır lezzet Balkabaklı Bisküvili Pasta için kabakları ayıklayıp yıkayın. Ardından küp küp doğrayıp tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Su eklemeden kendi suyunu çekene kadar pişirin. Yumuşayınca iyice ezip püre haline getirin.
Muhallebisi içim tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri kaba alıp çırpın. Ardından tereyağı ve vanilya ekleyip altını kapayın. Borcamın içine bir sıra petibör bisküvi bir sıra balkabağı püresi olacak şekilde sırayla dizin. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Üzerine ceviz ve fındık kırığı serptikten sonra pastanızı dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Herkese afiyetler olsun..