GELİNİM MUTFAKTA BAFRA NOKULU NASIL YAPILIR? Kanal D Gelinim Mutfakta Bafra Nokulu Tarifi 20 Şubat
Ev hanımlarının her gün takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi Bafra Nokulu oldu. 20 Şubat Perşembe günü yapımına başlanan Bafra Nokulu yemeğinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar belirlendi. İşte Gelinim Mutfakta Bafra Nokulu tarifi..
Kanal D ekranının en çok izlenen yemek programlarından Gelinim Mutfakta'da yeni gün başladı. 20 Şubat Perşembe günü yayınlanan yemek yarışmasında günün yıldız yemeği Bafra Nokulu oldu. Birbirinden iddialı 4 gelinin haftanın 5 günü yarıştığı Gelinim Mutfakta'da yapılan Bafra Nokulu tarifini sizler için derledik. İşte Kanal D Gelinim Mutfakta Bafra Nokulu tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BAFRA NOKULU TARİFİ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı kuru üzüm
- Sıcak su

BAFRA NOKULU NASIL YAPILIR?
20 Şubat Perşembe günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Bafra Nokulu tarifi için önce işe kuru üzümü ıslatmakla başlayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip üzümleri dinlendirin. Ardından hamuru için yoğurma kabına birinin sarısını üzeri için ayırdığınız yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, sirke, karbonat, instant maya ve toz şekeri alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip hamur kıvamına getirin. İç harcı için üzümlerin suyunu süzdürüp kurulayın. Ardından toz şeker, ceviz ve tarçını koyup karıştırın. Hamuru tezgahın üzerinde toplayıp ardından 8 eşit parçaya bölün.
Tezgaha biraz un alıp bezeleri elinizle bastırarak açmaya başlayın. Ardından merdane yardımıyla en büyük olacak şekilde açın. Hamurun üzerine erimiş tereyağını güzelce sürün. Üzümlü iç harcı bolca serpip diğer bezeyi iç harcının üzerine koyun. Üzerine tekrar eritilmiş tereyağı sürün. Hamuru rulo şeklinde sarıp düzeltin. Hazır olan nokulları fırın tepsisine güzelce yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını ve eritilmiş tereyağını karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 170 derelik fırında 40 dakika pişen nokulları sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..