Gelinim Mutfakta Antalya Kulak Çorbası Tarifi 20 Kasım 2025 | Antalya Kulak Çorbası Nasıl Yapılır?

İzleyicilerin takibe aldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında finalden bir önceki güne giriş yapıldı. 20 Kasım Perşembe günü gelinleri tezgah başına geçiren yemek Antalya Kulak Çorbası oldu. Günün leziz yemeğinin malzemeleri ve yapılışı sizler için sıralandı.

Gelinim Mutfakta Antalya Kulak Çorbası Tarifi 20 Kasım 2025 | Antalya Kulak Çorbası Nasıl Yapılır?

Her gün yeni bölümüyle Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında dördüncü gün macerası başladı. 20 Kasım 2025 Perşembe günü yemeğini Aslı Hünel Antalya Kulak Çorbası olarak açıkladı. 4 gelin tezgah başında Antalya Kulak Çorbası yemeğini yapmaya koyulurken kayınvalidelerin görevi ise gelinlerinin tabaklarını bulup 5 puan vermek oldu. Peki, Antalya Kulak Çorbası nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Antalya Kulak Çorbası tarifi..

Gelinim Mutfakta Antalya Kulak Çorbası Tarifi 20 Kasım 2025

- 50 gram kuşbaşı et

- 1 su bardağı mantı

- 1 çay bardağı nohut

- 1 adet kuru soğan

- 1 yemek kaşığı salça

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 5 su bardağı sıcak su

- 1 çay kaşığı nane

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çorba kaşığı Limon suyu

Antalya Kulak Çorbası Nasıl Yapılır?

20 Kasım Perşembe günü ekrana gelen Antalya Kulak Çorbası için önce eti kavurun. Suyunu saldıktan sonra küp küp doğranmış kura soğanları ekleyin. Ardından salçayı ekledikten sonra sıvı yağ koyup güzelce kavurun. Kaynar suyu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Et piştikten sonra mantıları ve nohutu ekleyip dilediğiniz baharatları koyun. Çorba kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ekleyin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Antalya Kulak Çorbası Gelinim Mutfakta