Gelinim Mutfakta Antalya Babata Tatlısı Tarifi: Antalya Babata Tatlısı Nasıl Yapılır?
Antalya'ya özgü lezzetlerin yapımı için kolları sıvayan Gelinim Mutfakta yarışmacıları hünerlerini sergiledi. 10 Şubat Pazartesi günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm Antalya Babata Tatlısı yapıldı. İşte Gelinim Mutfakta Antalya Babata Tatlısı tarifi..

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da haftanın ilk yapımı geldi. Antalya'ya özgü lezzetlerin haftanın ilk tarifi olduğu Gelinim Mutfakta'da ilk gün menüsü belli oldu. 10 Şubat Pazartesi günü tezgah başına geçen 4 gelinin ödevi Antalya Babata Tatlısı oldu. Yemelere doyamayacağınız Antalya Babata Tatlısı tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Antalya Babata Tatlısı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ANTALYA BABATA TATLISI TARİFİ
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
2 su bardağı un
1,5 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya susam
ANTALYA BABATA TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Antalya Babata Tatlısı için önce yumurtaları ve şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt, tahin ekleyip diğer kuru malzemeleri koyup çırpın. Kek kıvamında olunca üzerine susam serpip yağlanmış borcama dökün. 180 derecede pişen karışımı mısır unuyla birleştirin. Tahin ekleyip servise hazırlayın. Deneyenlere afiyet olsun..