Gelinim Mutfakta Ankara Tava Tarifi 29 Ekim Çarşamba || Ankara Tava Nasıl Yapılır?

4 gelinin çeyrek altın kazanmak için mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Ankara Tava oldu. 29 Ekim Çarşamba günü yapılan Ankara Tava yemeğinin püf noktaları sıralandı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi..

Gelinim Mutfakta Ankara Tava Tarifi 29 Ekim Çarşamba || Ankara Tava Nasıl Yapılır?

4 gelinin çeyrek altın kazanmak için mücadele ettiği Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Ankara Tava oldu. 29 Ekim Çarşamba günü yapılan Ankara Tava yemeğinin püf noktaları sıralandı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Ankara Tava tarifi..

Gelinim Mutfakta Ankara Tava Tarifi 29 Ekim Çarşamba

- 1,5 su bardağı arpa şehriye

- 300-400 gram kuşbaşı et

- 1 adet biber

- 1 adet domates

- 1 adet soğan

- 1 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 kaşık tereyağı

- 2-3 kaşık zeytinyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı pul biber

- Et suyu

Ankara Tava Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Ankara Tava yemeği için önce eti tencereye alıp güzelce kaynatın. Pişen etin suyunu süzüp kenara alın. Tencereye tereyağını alıp etleri ilave edin. Biraz soteledikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Biber ve domatesi ekleyip kavurun. Salçayı ekledikten sonra tencereye tereyağını alın. Arpa şehriyeyi ekledikten sonra etli harcı ilave edip üzerini geçecek kadar et suyu dökün. Baharatları ilave edip dinlendirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Muhabir: Müjde Melek Şahin
Gelinim Mutfakta Ankara Tava