Gelinim Mutfakta Ankara Tatlısı Tarifi 26 Eylül Cuma || Ankara Tatlısı Nasıl Yapılır?
26 Eylül Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Ankara Tatlısı oldu. Hafta finalinde günün gözde lezzetini yapmaya koyulan 4 gelin çeyrek altın için yarışmaya başladı. Peki, Ankara Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ankara Tatlısı tarifi..
26 Eylül 2025 Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın final anına giriş yapıldı. Kanal D ekranında yayınlanan fenomen yapımda gözler haftanın son yemeğine çevrildi. Her gün günün en iyi tabağını çıkardığı için çeyrek altın kazanan gelinler arasında Ankara Tatlısı ödevi verildi. Hafta finalinde günün gözde lezzeti için tezgah başına geçen izleyiciler için tarifin detayları sıralandı. Peki, Ankara Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta yarışmasının bu haftaki finalinde yapılan Ankara Tatlısı tarifi..
Gelinim Mutfakta Ankara Tatlısı Tarifi 26 Eylül Cuma
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- 2 yemek kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker
- 4 bardak su
- Yarım limon tuzu
Ankara Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programının bu haftaki final yemeği olan Ankara Tatlısı için önce süt, yumurta, tereyağı ve sıvı yağı karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan hamur yapın. Cevizleri gelişigüzel kırdıktan sonra tarçınla karıştırın. İstediğiniz büyüklükte bezeler açıp içine cevizli tarçınlı içten koyun. Ardından hamurların kenarlarını kapatın. Tepsiye tatlıları dizin. 4 su bardağı şeker ile 4 bardak suyu karıştırıp şerbeti hazırlayın. İçine limon tuzu ekleyip kaynatın. Fırından çıkan tatlıyı soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökün. Deneyen herkese afiyetler olsun..