GELİNİM MUTFAKTA AKÇAKOCA USULÜ MELENGÜCCEĞİ TATLISI TARİFİ: Melengücceği Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta finaline yakışan lezzet yapılmaya başladı. Gelinlerin final günü ödevi Akçakoca Usulü Melengücceği Tatlısı oldu. Peki, Melengücceği tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Akçakoca Usulü Melengücceği Tatlısı tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının sevilen yapımlarından Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonu geldi. Günün çeyrek altınını kapmak için yarışan 4 gelinin ödevi Akçakoca Usulü Melengücceği Tatlısı oldu. 17 Ocak Cuma günü tezgah başına geçen gelinlere kolları sıvatan Melengücceği tatlısı püf noktalarını sizler için derledik. Peki, Melengücceği tatlısı nasıl yapılır? İşte 17 Ocak Cuma günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta Akçakoca Usulü Melengücceği Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA AKÇAKOCA USULÜ MELENGÜCCEĞİ TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
Şerbeti İçin:
2 bardak şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon sosu
Hamuru İçin;
1 kilo un
1 paket karbonat
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 bardak süt
İç Malzemesi İçin;
40 gram dartı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek paket margarin
25 gram tereyağı

AKÇAKOCA USULÜ MELENGÜCCEĞİ TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Akçakoca Usulü Melengücceği Tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kaynatıp limon suyu sıkın. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hamuru için malzemelerin hepsini bir araya getirip yoğurun.
Yumuşak bir hamur yapıp 2 eşit bezeye ayırın. Üzerini örtüp dinlendirin. İç malzemelerini kavurup kenara alın. Ardından her bir bezeyi mantı hamuru kalındığında açın. Dartılı sıvı malzemeden iki eşit şekilde tüm bezelere yetecek kadar hamurun içine dökün.
Hamurun her yerini yağlayıp bir tarafından rulo yapın. Hazırladığınız ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Her iki ucundan çekiştirip kenarlarını kapatın. Her iki yönden bastırıp düzleştirin. Merdaneyle yuvarlak olacak şekilde açın.
Kızgın yağda önlü arkalı pişirip soğumuş şerbete tatlıları batırın. Şerbeti süzüp tatlıları servis tabağına alın. Tüm tatlıları kızartıp kalan şerbeti en üstüne dökün. Deneyen herkese afiyet olsun..