Gelinim Mutfakta Adıyaman Besni Tava Tarifi 2 Ekim Perşembe || Adıyaman Besni Tava Nasıl Yapılır?
2 Ekim Perşembe günü Adıyaman Besni Tava yapımı için tezgah başına geçen izleyiciler püf noktaları not etmek için kalemi kağıdı aldı. Peki, Adıyaman Besni Tava nasıl yapılır? İşte merak edilen Adıyaman Besni Tava tarifi..
Ev hanımlarını ekran karşısına çivileyen Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni bölüm başladı. 2 Ekim Perşembe günü en sevilen yemeklerin yapıldığı fenomen programın yıldızı Adıyaman Besni Tava tarifi oldu. 2 Ekim Perşembe günü Adıyaman Besni Tava yapımı için tezgah başına geçen izleyiciler püf noktaları not etmek için kalemi kağıdı aldı. Peki, Adıyaman Besni Tava nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Adıyaman Besni Tava tarifi..
Gelinim Mutfakta Adıyaman Besni Tava Tarifi 2 Ekim Perşembe
Malzemeler
- 750 gram kuzu kuşbaşı
- 3 adet patlıcan
- 5-6 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 5 adet kırmızı kapya biber
- 7- 8 adet yeşil biber
- 50 gram kuyruk yağı
- Tuz
- Pulbiber
Adıyaman Besni Tava Nasıl Yapılır?
2 Ekim Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Adıyaman Besni Tava oldu. Haftanın dördüncü günü Adıyaman Besni Tava için önce patlıcanları şeritler halinde soyup küp küp doğrayın. Tepsiye önce patlıcanları koyun. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayıp patlıcanların üzerine dizin. Domatesleri doğrayıp en üste yerleştirin. En üste kuşbaşı kuzu etinin geleceği şekilde yerleştirin. Etlerin üzerine kuyruk yağını yerleştirip su gezdirin. Dilediğiniz kadar baharat ekledikten sonra üzerini alüminyum folyoyla kapayıp üzerinde delikler açın ki pişerken hava alsın. 200 derece fırında pişen Adıyaman Besni Tava yemeğini sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..