EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır?
İslam dünyasında yeri ayrı olan Muharrem ayının 10. günü yapılan aşure yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar sizler için derlendi. Meyve, bulgur, kuruyemiş ve şekerden oluşan aşure yapımında dikkat edilecek anekdotlar sizler için derlendi. İşte kolay ve bir o kadar leziz olan aşure tarifi..

Aşure Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
10 kuru kayısı (doğranmış)
10 kuru incir (doğranmış)
1 çay bardağı kuş üzümü

1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Ceviz, fındık, nar taneleri, tarçın (süsleme için)

Aşurenin ana öğesi olan buğdayı 1 gece önceden bol suyla ıslatın. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı kaplarda 8-10 saat ıslatıp bekletin.

Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayı süzüp tencerede üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla haşlamaya başlayın.

Buğday piştikten sonra haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyip birlikte kaynatın. Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve kuru üzümleri yıkayıp ekleyin.

Toz şekeri, tuzu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Aşure çok koyu olursa kaynar su ekleyin.

İslam dünyasında Muharrem ayının 10. günü yapılan aşurenin kıvamını dilediğiniz gibi ayarladıktan sonra süslemeye geçin. Aşureyi kaselere koyup dinlendirin. Ardından üzerini ceviz, fındık, nar taneleri ve tarçınla süsleyip servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..
(Kaynak: Haber Merkezi)