18° Kocaeli
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
Nokta Gazetesi
DOLAR
40,39 %0,24
EURO
47,04 %0,49
ALTIN
4.350,44 %0,55
BIST 100
10.366 %0,04
Resmi İlanlar Akademik Bakış Gündem Radar Noktası Siyaset Asayiş Sendikalar Spor Ekonomi Yazarlar
Kocaelispor Kocaelispor
Nokta Gazetesi
  • Anasayfa
  • Son Dakika Haberleri
  • Resmi İlanlar
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Akademik Bakış
  • Gündem
  • Radar Noktası
  • Siyaset
  • Asayiş
  • Spor
    • Belediye Derincespor
    • Karamürselspor
    • Darıca Gençlerbirliği
    • Gölcükspor
    • Gebzespor
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Dünya
  • Türkiye Gündemi
  • Eğitim
  • Kocaelispor Haberleri
  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
  • Kocaeli Valiliği
  • Kocaeli Ticaret Odası
  • Kocaeli Sanayi Odası
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Kocaeli Şehir Hastanesi
  • Tahir Büyükakın
  • Necmi Bulut
  • Fatma Kaplan Hürriyet
  • Hayri Baraçlı
  • Kocaeli Gazetesi
  • Yaşam
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2025 Nokta Gazetesi Tüm Hakları Saklıdır
  1. Nokta Gazetesi
  2. Yemek Tarifleri
  3. EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır?

EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır?

İslam dünyasında yeri ayrı olan Muharrem ayının 10. günü yapılan aşure yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar sizler için derlendi. Meyve, bulgur, kuruyemiş ve şekerden oluşan aşure yapımında dikkat edilecek anekdotlar sizler için derlendi. İşte kolay ve bir o kadar leziz olan aşure tarifi..

Editör: Şermin Temur
04 Temmuz 2025 13:37
Haberi Paylaş
Facebook Twitter Telegram Whatsapp
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 1

Aşure Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

- 2 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut (haşlanmış)

1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)

10 kuru kayısı (doğranmış)

10 kuru incir (doğranmış)

1 çay bardağı kuş üzümü

1 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 2

1 çay bardağı kuru üzüm

1 su bardağı toz şeker

1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

Ceviz, fındık, nar taneleri, tarçın (süsleme için)

2 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 3

Aşurenin ana öğesi olan buğdayı 1 gece önceden bol suyla ıslatın. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı kaplarda 8-10 saat ıslatıp bekletin.

3 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 4

Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayı süzüp tencerede üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla haşlamaya başlayın.

4 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 5

Buğday piştikten sonra haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyip birlikte kaynatın. Kuru kayısı, kuru incir, kuş üzümü ve kuru üzümleri yıkayıp ekleyin.

5 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 6

Toz şekeri, tuzu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Aşure çok koyu olursa kaynar su ekleyin.

6 7
EN GÜZEL VE KOLAY AŞURE TARİFİ: Bol Narlı, Geleneksel Aşure Nasıl Yapılır? - Resim: 7

İslam dünyasında Muharrem ayının 10. günü yapılan aşurenin kıvamını dilediğiniz gibi ayarladıktan sonra süslemeye geçin. Aşureyi kaselere koyup dinlendirin. Ardından üzerini ceviz, fındık, nar taneleri ve tarçınla süsleyip servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

(Kaynak: Haber Merkezi)

7 7
Nokta Gazetesi
Akademik Bakış Gündem Radar Noktası Siyaset Asayiş Sendikalar Spor Yazarlar Kocaelispor Kocaelispor
Copyright © 2025 | Nokta Kocaeli Gazetesi
İletişim Çerez Politikası Gizlilik Politikası Künye
Powered by Bilgin Pro

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.