Gelinim Mutfakta Orijinal Karadeniz Pidesi Tarifi 5 Şubat Çarşamba | Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır?
5 Şubat Çarşamba günü tezgah başına geçen gelinler Orijinal Karadeniz Pidesi yapmak için kolları sıvadı. Ev hanımlarının severek takip ettiği yemek yarışmasında Karadeniz'e has lezzetin yapılışı sorgulandı. Peki, Karadeniz Pidesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Karadeniz Pidesi tarifi..

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü maratonu başladı. Aslı Hünel'in sunumuyla saatler 13.00 olduğunda yayınlanan yapıma günün leziz tarifi damga vurdu. Dillere destan lezzetiyle Karadeniz kokan Orijinal Pidenin yapılışında püf noktalar sıralandı. Peki, Karadeniz Pidesi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Orijinal Karadeniz Pidesi tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ORİJİNAL KARADENİZ PİDESİ TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru İçin;
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
İç Malzemesi İçin;
300 gram kıyma
1 adet biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin;
2 adet yumurta
ORİJİNAL KARADENİZ PİDESİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Orijinal Karadeniz Pidesi için önce 1 su bardağı ılık suyu yoğurma kabına alın. Üzerine maya ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın. 4 su bardağı un ekleyip güzelce yoğurun. 1 su bardağı ılık suyu kaseye alıp yoğurun. Ele yapışmayan hamur yapınca kenarda mayalanmaya bırakın.
İç malzemesi için domatesi, biber ve soğanı rondodan geçirin. Kıymayı, doğranmış yeşil biberi ve rondodan geçirdiğiniz soğanı domates ile karıştırıp iç harca ekleyin. Baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp unla ince uzun şekilde açın. Üzerine kıymalı harcı yayıp kenarlarını üzerine doğru kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırlanan pideleri güzelce dizin. Yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp pidenin kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Yumurtayı çırpıp kıymaların üzerine yayın ve bir kez daha fırına verin. Sıcak pideyi dilimleyip servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..