DAMAK ÇATLATAN FALAFEL TARİFİ | Tam Ölçülü Falafel Nasıl Yapılır?
Bir diğer ismi Lübnan köftesi olan Falafel günün en çok araştırılan yemeği oldu. Yemek severlerin tarifinin detaylarına odaklandığı nasıl yapılacağı araştırıldı. Hem sosu hem de kıtır kıtır olan hamuruyla damakları şenlendiren Falafel yapımını sizler için detaylandırdık. İşte Falafel tarifi..

FALAFEL MALZEMELERİ
2 su bardağı nohut
1 adet soğan
2 adet diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş

Sosu İçin;
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin

1 yemek kaşığı limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz

FALAFEL NASIL YAPILIR?
Geceden ıslattığınız nohutu rondoya alıp üzerine soğan, sarımsak ve maydanoz ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra un, yumurta, karabiber, kişniş, karbonat ve tuz ekleyip iyice özdeşleştirin.

Hazır olan nohut harcından dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar elde edin. Hazır olan falafel toplarını kızgın yağda arkalı önlü şekilde kızartın.

Hem damak çatlatan hem de göz ziyafeti sunan falafel tarifimiz bu kadar. Hem çıtır çıtır hem de bir o kadar leziz olan falafel tarifindeki püf noktalara dikkat ederek en güzel tabakları hazırlayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun..
(Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri)