Tencere tencere çorba dökmeye son! Uzmanlar sırrını paylaştı… Aylarca buzlukta saklanabiliyor!
Özellikle kış aylarında sıklık ile tüketilen çorba, besleyici bir başlangıçtır. İçerisine konulan malzemelere bağlı olarak hastalıklara karşı savaşma gücü veren çorba çeşitleri, büyük küçük demeden herkes tarafından severek tüketilir.
Uzmanlar tarafından tavsiye edilen kelle paça, tavuk suyu gibi çorbaların gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliklere sahip oldukları bilinir. Ancak çorba yapmak zam zaman sıkıntılı bir sürecin gelişmesine yol açabilir. Ölçüye bakmadan fazlaca yapılan çorbalar, kişiye ‘Şimdi ne olacak?’ sorusunu sordurabilir. Özellikle mercimek çorbası gibi bekledikçe katılaşan, su ekledikçe çoğalan çorbalar, günlerce çorba içilmesine neden olabilir.
Bu gibi durumlarda çorbanın dökülmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, birçok yemekte olduğu gibi çorbalarda da uygun saklama koşullarının olduğunu ifade etti. Peki, çorbalar nasıl saklanmalıdır? Çorbalar buzlukta saklanabilirler mi? İşte işin püf noktalarına dair ayrıntılar…
ÇORBALARI BUZLUKLARA KALDIRABİLİRSİNİZ
Akşamdan kalan yemeği birçok kişi bir sonraki akşam da yemekte bir sakınca görmez. Ancak iki günden fazla aynı yemeği yemek, birçok kişinin canını sıkabilir. Bu noktada fazla yemekleri doğru şekilde muhafaza edebilmenin yolları araştırılır. Bu kapsamda arama motorlarında saklama koşullarına dair en çok sorgulama yapılan yemeklerden biri de çorbalardır.
Uzmanlara göre birçok yemek türünde olduğu gibi çorbalarda da doğru muhafaza, sağlıklı ve uzun süreli tüketim açısından oldukça önemlidir. Sanılanın aksine çorbaların da buzluklarda saklanabileceklerini belirten uzmanlar, bu noktada bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
BUZLUKTA ÇORBA SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI
Buzlukta çorba saklarken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
- Doğru kap seçimi: Fazla yapılan çorbayı buzlukta saklamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birinci kural, doğru kap seçimidir. Plastik dondurma kaplar veyahut da buzdolabı poşetleri, donan çorbanın en iyi şekilde muhafaza edilmesine destek olur.
- Sıcaklığa dikkat edin: Fazla çorbayı buzlukta saklamak istiyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken çorbanın sıcaklığı olmalıdır. Tamamen soğumamış olan çorbanın buzluğa yerleştirilmesi, sakıncalı olabilir.
- Miktara dikkat edin: Çorbayı muhafaza etmek için tercih edeceğiniz poşetler veya kaplar, tek kişiye göre olmalıdır. Yani kalan çorbanın tamamını bir kapta muhafaza etmek, sonrası için sıkıntılı olabilir.
- Tüketim süresine dikkat edin: Dondurulmuş çorbalar buzlukta en fazla 2- 3 kadar kalmalılardır. Çorbayı buzluktan çıkardıktan sonra mikrodalga fırında veyahut da ocakta yavaş yavaş ısıtarak hazırlamak gerekir.