SEÇİM GÖREVİNE GİTMEMENİN CEZASI: Seçim Görevi Nasıl İptal Edilir? YSK Seçim Görevi İptal Edilir Mi?

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçim görevi çıkan memurlar e devlet seçim görevi sorgulama yapmaya başladı. Seçim görevine gitmeyecek olan çalışanlar seçim görevine gitmemenin cezası nedir merak etti. Peki, seçim görevi nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

SEÇİM GÖREVİNE GİTMEMENİN CEZASI: Seçim Görevi Nasıl İptal Edilir? YSK Seçim Görevi İptal Edilir Mi?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık başında görev alacak kişiler YSK seçim görevi sorgulamalarını hızlandırdı. Çeşitli nedenlerle seçim görevine gidemeyecek olan vatandaşlar bu durumun yaptırımı olup olmadığını merak etti. Bu noktada seçim görevi iptaline dair detaylar merak konusu oldu. Bir yandan e devlet seçim görevi sorgulama yapan kişiler bir yandan da görev çıktığı durumda gitmemenin sonuçlarını öğrendi. Peki, seçim görevi nasıl iptal edilir? Seçim görevine gitmemenin cezası nedir? İşte yanıtı..

SEÇİM GÖREVİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Merak edilen seçim görevi nasıl iptal edilir yanıtı için hemen belirtelim ki YSK'nın açıkladığı gibi 31 Mart yerel seçimlerinde seçim görevini geçerli nedenler sebebiyle yürütemeyecek olan kişilerin seçim görevini iptal etmek için ilçe seçim kuruluna başvurması gerekiyor. Sandık kurulu görevleri 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddesine göre belirleniyor. Sandık başındaki görevine geçerli gerekçe göstermeden gitmeyen sandık görevlilerine 50 günden az olmamak kaydıyla idari para cezası uygulanıyor.

SEÇİM GÖREVİNE GİTMEMENİN CEZASI

Seçim görevine gitmemenin cezası mazeretsiz seçim görevine gitmemenin cezası kanunda şöyle açıklanıyor: "50 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılır." Eğer sandıkta üye yada başkan iseniz ve mazeretsiz şekilde seçim görevine gidemezseniz hakkınızda ilk önce yasal işlem başlatılır. Yapılan soruşturma ve incelemeden sonra en az 51 günlük idari para cezasına çarptırılırsınız. Eğer yerinize sandık başkanı temin edilememiş ve o bölgede seçim yapılamamış ise ceza artabilir.