Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sakarya’ya yeni bir lastik fabrikası kuruluyor!

Pirelli, Prometeon, Brisa, Kolsan ve Goodyear’a rakip bir lastik fabrikası daha geliyor. Üstelik hemen yanı başımıza. İşte detaylar…

Pirelli, Prometeon, Brisa, Kolsan

Türkiye’de sanayinin lokomotifi olan ve içinde yüzlerce irili ufaklı sanayi kuruluşunu barındıran Kocaeli’ye bir ekmek kapısı daha geliyor. İçerisinde Pirelli, Prometeon, Brisa, Kolsan ve Goodyear gibi dünyaca ünlü lastik fabrikayı barındıran Kocaeli’ye, Sakarya’dan rakip çıktı. Lastik üreticisi Qualchem Polymer, Sakarya’ya büyük bir lastik fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

3 VARDİYA LASTİK ÜRETECEK

Amerika Birleşik Devletleri menşeili olan Qualchem Polymer, Sakarya Arifiye’de 1’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 vardiya şeklinde çalışarak lastik üretecek olan fabrika inşası için geri sayıma başladı. İlk başta 250 işçiye istihdam sağlayacak fabrikanın kısa sürece tam kapasiteye ulaşması ve binlerce vatandaşa iş sağlaması bekleniyor.

446 MİLYONLUK BÜTÇE

Qualchem Polymer, Sakarya’da hayata geçireceği yatırımı için ÇED Başvurusunda bulundu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının karar sürecinde olduğu proje için firma, 446 milyon 209 bin liralık bir bütçe hazırladı. ÇED raporu olumlu çıkarsa firma, yatırımı hayata geçirecek.

25 BİN METREKARE ALANA KURULACAK

25 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek olan fabrikada lastik, lastik kaplama ve kauçuk levha üretimi yapılacak. 250 kişinin çalışması planlanan fabrikada, tek vardiyada 100 kişi gece ve akşam vardiyasında ise 75’ er kişi istihdam edilecek.