Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin

Sahibinden.com Türkiye’nin en önemli alım-satım sitelerinden biri. Site ikinci el ürün satmaya başladığından bu yana dolandırıcılık olayları da yaşanmaya başladı

Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin

Sahibinden.com ikinci el alış-verişlere de artık imkan veriyor. Site, “Param Güvende” isimli bir sistem geliştirdi. Bu sisteme parayı yatırdığınız zaman ürün size ulaştıktan sonra, onay verdiğiniz takdirde bakiyeniz satıcının hesabına aktarılıyor. Ancak burada vatandaşa kurulan bir tuzak var.

DOLANDIRICI TUZAĞI…

Tuzak ise şu: Sahibinden.com yerine Sahibinden.tr Sahibindencom.xyz gibi uzantılarla, birebir sahibinden.com’un sayfasının aynısı kopyalanıyor. Siteye tıkladığınız zaman görsel olarak sahibinden’in orijinal sitesinde olduğunuzu zannediyorsunuz. Ama girdiğiniz site, dolandırıcı tarafından orijinal sitenin kopyalanmış bir hali.

Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin - Resim : 1

ASLINDA ÇOK KOLAY…

Eğer buradaki ödeme butonlarına tıkladığınız takdirde kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor ve sürpriz: soyuluyorsunuz. Peki dolandırıcıları nasıl tespit edebilirsiniz? Aslında bu çok kolay.

FACEBOOK’A REKLAM VERMİŞ

Çünkü dolandırıcılar, siteyi sahibinden.com’a benzetebilmek adına birebir kopyalıyor. Son dönemde Facebook’a reklam veren ve paylaşımını yaklaşık 1.000 kişinin beğendiği Süleyman Şahin isimli hesap bir dolandırıcı.

ÜRÜN KATEGORİSİNİ, İL VE İLÇESİNİ ARATIN

Süleyman Şahin isimli hesabın size gönderdiği linkte, ürünün kategorisi, ili ve ilçesinin de yer aldığı bilgiler var. Orijinal sitede olup olmadığınızdan emin değilseniz ve hala ürünü almak istiyorsanız, satıcı gözüken hesaptan size gönderilen ilan bilgisinde yer alan kategori, il ve ilçe seçeneklerini, orijinal sitede de aratmalısınız. Eğer söz konusu ilan karşınıza çıkmıyorsa bilin ki satıcı sizi dolandırmaya çalışıyor.

VATANDAŞ DOLANDIRICIYI TESPİT ETTİ

Aşağıda gördüğünüz görsellerde, anlattığımız yöntemi deneyen bir alıcı, kendisinin dolandırılmaya çalışıldığını tespit etti. Süleyman Şahin isimli dolandırıcı, vatandaşın tezgahı anlamasının ardından WhatsApp’tan alıcıyı engelledi. Aman dikkat edin… Böyle namus fukarası dolandırıcıların elin düşmeyin…

DOLANDIRICININ ALICIYA GÖNDERDİĞİ LİNKTE AÇILAN SATIN ALMA SAYFASI

Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin - Resim : 2

DOLANDIRICININ ALICIYA GÖNDERDİĞİ LİNKTE AÇILAN SATIN ALMA SAYFASI

Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin - Resim : 3

DOLANDIRICI YAKALANDIKTAN SONRA ALICIYI WHATSAPPTAN ENGELLİYOR

Sahibinden.com üzerinden milyonlarca lira dolandırıyorlar! Aman dikkat edin - Resim : 4

Kaynak: Irmak Gölnar