Renk Cümbüşü Kadife Pasta Tarifi: Kadife Pasta Nasıl Yapılır? Kırmızı Gıda Boyalı Kadife Pasta Malzemeleri Ve Yapımı

Lezzetiyle damakları şenlendiren, görüntüsüyle gözlere bayram ettiren kadife pasta tarifi geldi. Milyonlarca vatandaşın bugün ne yapsam listesinde yer alan kadife pasta tarifi haberimizde yerini aldı. Bugün ne tatlı yapsam diye düşünen vatandaşlara kadife pasta yapımı duyuruldu. İşte kadife pasta tarifi..

Renk Cümbüşü Kadife Pasta Tarifi: Kadife Pasta Nasıl Yapılır? Kırmızı Gıda Boyalı Kadife Pasta Malzemeleri Ve Yapımı

Hem şık hem de bir o kadar leziz olan kadife pasta tarifi araştırılmaya başladı. 17 Ocak Çarşamba günü menülerini hazırlamaya başlayan vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. En güzel tatlı tariflerini denemeye başlayan vatandaşların bugünkü gündemi kırmızı karları andıran görüntüsüyle dikkat çeken kadife pasta oldu. Lezzetiyle damakları şenlendiren, görüntüsüyle gözlere bayram ettiren kadife pasta tarifini sizler için derledik. Milyonlarca vatandaşın bugün ne yapsam listesinde yer alan kadife pasta malzemeleri ve yapımına dair tüm detaylar haberimizde yerini aldı. Bugün ne tatlı yapsam diye düşünen vatandaşlara ilk öneri olan kadire tatlısı püf noktaları geldi. İşte kadife pasta tarifi..

Renk Cümbüşü Kadife Pasta Tarifi: Kadife Pasta Nasıl Yapılır? Kırmızı Gıda Boyalı Kadife Pasta Malzemeleri Ve Yapımı - Resim : 1

KADİFE PASTA TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı kakao

Yarım çay kaşığından fazla toz kırmızı gıda boyası

2 su bardağı un

KREMA İÇİN:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı dolusu un

3 yemek kaşığı dolusu nişasta

1 paket sıvı krema

KADİFE PASTA NASIL YAPILIR?

İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğutun. Muhallebi için krema dışındaki malzemeleri alıp karıştırın.

Kaynamaya başlayınca muhallebiyi soğutun. Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Yağ ve süt ekleyip karıştırın.

Kakao ve gıda boyasını ekleyip tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Yağlanmış borcama harcı döküp 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirin.

Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edin. Pişen keki soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekin.

Kalıbın alt kısmına çekilmiş kekin yarısını düzgün ve eşit şekilde yayın. Hafif bastırıp üzerine soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip dökün.

Kekin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Kalan çekilmiş keki de en üst kata döküp eşit şekilde düzenleyin.

Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın . Deneyenlere afiyet olsun..