Mevsimi gelmeden bunları öğrenin! İyi karpuzu saniyeler içinde seçmek mümkün
Güçlü bir bağışıklık sistemi için mevsim meyve ve sebzeleri ile beslenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aksi takdirde insan sağlığının olumsuz etkilenebileceğini ifade etti. Bu noktada bazı meyve ve sebzelerin seçim aşamalarında bazı püf noktaların bulunduğunun da unutulmaması gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak birçok kişi tarafından severek tüketilen karpuza dikkat çekti.
Karpuzun yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olduğunu ve yüksek su içeriği sayesinde insan sağlığına da olumlu katkılar sunduğunu belirten uzmanlar, her karpuzun lezzetli olmadığının da unutulmaması gerektiğini bildirdi. Bu noktada karpuz seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli püf noktaların bulunduğunu belirten uzmanlar, o ayrıntıları peş peşe paylaştı.
AĞIRLIĞINI VE KİLOSUNU KONTROL EDİN
Karpuz seçiminde en önemli noktalardan biri kabuğunun kontrol edilmesidir. Karpuzun kabuğu, kabuğunun rengi, dokusu ve parlaklığı, taze bir karpuz ile ilgili önemli bilgiler verir. Bu noktada lezzetli ve taze bir karpuz seçmek isteyenlerin mat ve donuk renkte olmayan, karpuzlara yönelmeleri gerekir. Ek olarak karpuz kabuğunun üzerinde ciddi sıyrıklar veyahut da yumuşak lekeler olmamalıdır.
Karpuzun ağırlığı da taze ve lezzetli bir karpuz ile ilgili önemli ipuçları verir. Buna göre taze ve lezzetli karpuzun ağırlığının diğerlerine göre daha fazla olduğu bilinir. Eğer karpuzun ağırlığı sizler için yetersiz ise o karpuzdan taze ve lezzetli olmasını beklememeniz gerekir.
ALT KISMINI KONTROL EDİN
Karpuz seçerken mutlaka kontrol edilmesi gereken bir diğer nokta da karpuzun alt kısmıdır. Eğer satın almak istediğiniz karpuzun altında leke, sararma ve yumuşaklık var ise o karpuz olgundur. Karpuzun alt kısmının sıkı, düz ve soluk renkli olması gerekir. Lekeli ve yumuşak alt kısımları olan karpuzlar, tercih edilmemelilerdir.