Masterchef Tamale Tarifi: Tamale Nasıl Yapılır? Meksika Yemeği Tamales

Kırmızı ve mavi takım mücadelesinin devam ettiği Masterchef All Star yarışında günün yemeği Tamale oldu. Meksika yemeği Tamales yapan yarışmacılar dokunulmazlık yarışına başladı. Ekran başındaki seyirci Tamele nedir, nasıl yapılır merakla araştırmaya koyuldu. İşte Meksika'nın incisi Tamales tarifi..

Masterchef Tamale Tarifi: Tamale Nasıl Yapılır? Meksika Yemeği Tamales

TV8 ekranlarının en çok izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye devam ediyor. Yeni bölümleriyle her gün ekranda olan yarışmada günün yemeği merak ediliyor. Danilo, Somer ve Mehmet şefin direktifleriyle tezgah başına geçen yarışmacılar günün yemeği Tamele yapıyor. Meksika mutfağının dillere destan lezzeti Tamales tarifini stüdyoda yapan yarışmacılar ekran başındaki izleyicilere ilham veriyor. Masterchef seyircileri Tamales yemeği nedir, nasıl yapılır araştırıyor. Meksika mutfağının geleneksel yemeği olan Tamale tarifini sizler için derledik. İşte temel bir tamale tarifi..

MASTERCHEF TAMALE TARİFİ

Malzemeler:

Mısır yaprağı

2 su bardağı mısır unu

1/2 su bardağı tereyağı veya margarin

1/2 su bardağı tavuk suyu

1/2 çay bardağı rendelenmiş peynir

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı biber

Dolgu Malzemeleri:

Rendelenmiş tavuk, dana eti, biber, soğan, siyah zeytin, veya herhangi bir iç malzeme

Masterchef Tamale Tarifi: Tamale Nasıl Yapılır? Meksika Yemeği Tamales - Resim : 1

Yapılışı:

Mısır unu, tuz, biber ve tavuk suyunu bir kaseye ekleyin. Tereyağını veya margarini ekleyin.

Malzemeleri iyice karıştırın ve yoğurun. Karışım homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Mısır yapraklarını sıcak suda bekletin ve yumuşayana kadar suyun içinde tutun.

Mısır yaprağından avuç büyüklüğünde bir parça alın ve hamurun üzerine yayın. Hamurun üzerine istediğiniz dolgu malzemelerini ekleyin.

Mısır yaprağını sararak tamaleyi oluşturun. İp veya mısır yaprağı şeridi ile sardığınız tamaleyi kenarlarından sıkıca bağlayın.

Bütün tamalesleri hazırlayana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Tamalesleri büyük bir tencereye dizin ve üzerlerini suyla kaplayın. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve tamalesleri yaklaşık 1 saat boyunca pişirin.

Tamales hamurunun piştiğini anlamak için üzerlerine bastırıp hamurun sertleşip sertleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

Tamalesleri pişirdikten sonra ocaktan alın ve birkaç dakika soğumalarını bekleyin. Sonra dikkatlice mısır yapraklarını açın ve tamalesin içini servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız