Masterchef Simit Tarifi: Evde Simit Nasıl Yapılır? Masterchef Gevrek Simit Malzemeleri! Evde Kolay Simit Tarifi

Kısa süre sonra yarışmanın bireysele döneceği Masterchef All Star yeni bölümün yıldızı çıtı çıtır simit oldu. 4 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Masterchef 169. bölümde yarışmacıların ödevi Simit oldu. En güzel simit yapan yarışmacının Mavi takım kaptanı olacağı yeni bölümde simit nasıl yapılır merak edildi. Çıtır çıtır evde kolay simit tarifi geldi. İşte Masterchef gevrek simit tarifi..

Masterchef Simit Tarifi: Evde Simit Nasıl Yapılır? Masterchef Gevrek Simit Malzemeleri! Evde Kolay Simit Tarifi

TV8 ekranının en çok izlenen yarışması Masterchef All Star 169. bölüm geldi. Dünyaca ünlü Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şeflerin sunduğu Masterchef All Star yeni bölümün yıldızı her ilde farklı yapıma sahip çıtır çıtır Simit oldu. 4 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Masterchef 169. bölümün yıldızı Simit nasıl yapılır merak konusu oldu. Yarışmada evde simit nasıl yapılır püf noktaları verildi. Haftanın ilk oyunu ile ekrana gelen Masterchef yarışında yarışmacıların ödevi tereyağlı simit oldu. 1 simit kaç kalori merak eden vatandaşlar diyeti bir kenara bırakıp çıtır çıtır simite odaklandı. Son bölümde Tolga'nın elenmesiyle yarış 10 kişi ile devam etti. 4 Aralık Pazartesi günü en iyi simit yapan yarışmacının Mavi takım kaptanı seçileceği yeni bölümde evde kolay simit tarifi verildi. Türk mutfağına ait olan gevrek simit tarifi fırından yeni çıktı. Hem kahvaltıların yıldızı hem de günün her saati tüketilen simit tarifi evde geldi. İşte Masterchef Simit tarifi..

Masterchef Simit Tarifi: Evde Simit Nasıl Yapılır? Masterchef Gevrek Simit Malzemeleri! Evde Kolay Simit Tarifi - Resim : 1

4 ARALIK PAZARTESİ MASTERCHEF SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya

Yaklaşık 4.5 - 5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

Susam veya çörek otu

YAPILIŞI:

Mayayı ılık suda eritin. Şekerle birlikte karıştırın ve mayanın kabarmasını bekleyin.

Bir kaba sütü, sıvı yağı, tuzu ekleyin. Üzerine mayalı karışımı ekleyin ve karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurunuz ele yapışmamalı, ancak çok sert de olmamalı.

Hamuru örtüyle örtüp, mayalanmaya bırakın. Kabarması için yaklaşık 1 saat kadar bekleyin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak simit şekli verin.

Simitleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerine hafifçe bastırarak düzleştirin. Simitlerin üzerine sıvı yağ sürün ve susam veya çörek otu serpin.

200 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak simitleri ister sıcak sıcak isterseniz de soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız