Masterchef Semsek Tarifi: Şanlıurfa'ya Özgü Semsek Nasıl Yapılır?

Tv8 ekranlarının büyük bir hayran kitlesine sahip yapımı Masterchef All Star yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam ediyor. 6 Ekim Cuma akşamı Şanlıurfa bölümünün yayınlandığı Masterchef'te Semsek tarifi araştırılıyor. Güneydoğu'nun incisi Şanlıurfa'ya özgü bir lezzet olan Semsek tarifini sizler için derledik.

Masterchef Semsek Tarifi: Şanlıurfa'ya Özgü Semsek Nasıl Yapılır?

TV8'in en çok izlenen yapımı MasterChef All Star Şanlıurfa'ya gitti. 100 bin TL'lik büyük ödül oyunu oynayan yarışmacılar maharetlerini sergiledi. 6 Ekim Cuma günü yayınlanan Masterchef yeni bölümde ekrana gelen lezzet Semsek oldu. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu Masterchef'in Şanlıurfa bölümünde ekrana gelen Semsek tarifi araştırıldı. Kadim kent Şanlıurfa'ya has lezzet Semsek tarifi püf noktaları merak edildi. Gelin hamur işleri arasında pratik sayılabilecek Semsek tarifi detaylarına birlikte bakalım. İşte Masterchef Semsek tarifi..

Masterchef Semsek Tarifi: Şanlıurfa'ya Özgü Semsek Nasıl Yapılır? - Resim : 1

MASTERCHEF SEMSEK TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kıyma

2 orta boy soğan

Maydanoz

Pul biber

Tuz

Karabiber

Hamuru için;

5 su bardağı un

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

TARİF

Öncelikle hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın. O dinlenene kadar kıymayı tavaya alın.

Kıymayı yağını salana kadar kapağı kapalı pişirin. Suyunu saldıktan sonra kapağını açın ve doğranan soğanları ekleyin.

Soğanlar pembeleşince pul biber, tuz, karabiber ve doğranmış maydanozları ekleyin. Harcın soğumasını bekleyin.

Hamurdan küçük bezeler koparın ve un yardımıyla açın. Ortasına kıymalı harcı koyun.

Çibörek tarzınsa hamuru diğer parçanın üzerine gelecek şekilde kapatın ve uçlarını kıvırın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız