MasterChef Perde Pilavı nasıl yapılır? İşte Perde Pilavı tarifi!
Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Perde Pilavı, MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacıların ustalıkla hazırladığı bir tarif olarak dikkat çekti. İzleyiciler de bu özel lezzeti kendi mutfaklarına taşıdı. İşte, ağızda dağılan kıvamı ve özel tadıyla öne çıkan Perde Pilavı tarifi:
Perde Pilavı Nedir? Nasıl Yapılır?
Perde Pilavı, tereyağında kavrulan pirinç ve kızartılan parça tavuk ile yapılan, özel bir lezzet sunan bir pilav çeşididir. Peki, bu enfes pilav nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 adet tavuk veya 3 adet keklik
- 4 su bardağı pirinç
- 1/2 paket tereyağı
- 1 su bardağı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı badem
- Karabiber, kimyon, kırmızı biber, tarçın (5 türlü baharat)
Hamur İçin:
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı badem
- Alabildiği kadar un
Yapılışı:
- Tavuk haşlanarak derisi temizlenir ve iri parçalar halinde kızartılır.
- Pirinç tereyağında kavrularak pilav hazırlanır ve baharatlarla karıştırılır.
- Hamur malzemeleri yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamurdan 1 mm inceliğinde yufka yapılır.
- Perde pilav tenceresi margarinle iyice yağlanarak bademler yapıştırılır.
- Yufka tencereye kenarlar sarkacak şekilde yerleştirilir.
- İçine, bir kat tavuk, bir kat pilav olacak şekilde bastırılarak doldurulur.
- Sarkan kenarlar üstüne çevrilir ve küçük bir yufka ile tencereye kapatılır.
- Üstüne yağ konularak yüksek ısıda fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Düz bir tepsiye ters çevrilip bıçakla kesilerek servis yapılır.
Ağızda dağılan kıvamı ve özel baharatlarıyla Perde Pilavı, sofralarınıza lezzet katmaya aday bir tarif!
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.