Masterchef Midye Dolma Tarifi: Yalancı Midye Dolma Nasıl Yapılır? Midye Dolma Haram Mı?
2019 şampiyonu Cemre'nin elenmesiyle 9 kişi kalan Masterchef yarışında yeni hafta başladı. Bireysel oyunların başlamasına son 2 hafta kala haftanın ilk takım oyunu geldi. 11 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Masterchef 176. bölümün yıldızı Midye Dolma oldu. Sokak lezzetlerinin en iyilerinden Midye Dolma nasıl yapılır merak edildi. İşte Masterchef Midye Dolma tarifi..
TV8 ekranının en sevilen yemek yarışması Masterchef All Star yeni bölüm geldi. 11 Aralık Pazartesi akşamı 176. bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkan yarışmada 9 kişi kaldı. 2019 şampiyonu Cemre Uyanık'ın elenmesiyle kadro 9'a düştü. Ocak ayında yapılacak büyük final öncesi mücadele hızlanırken gözler yeni bölüm yıldızına çevrildi. Takım oyunlarının son haftalarından olan 11 Aralık yarışması başladı. Masterchef 176. bölüme konuk olan Midye Dolma tarifi verildi. Mavi takım kaptanının belli olacağı gece için nefesler tutuldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şefler Masterchef yeni bölümde yarışmacılara ödev olarak Midye Dolma verdi. Geleneksel bir Türk meze tarifi olan Midye dolma yapımına geçildi. Midye dolma haram mı merak eden izleyiciler için Diyanet'ten Kur'an'da Maide Suresi'nde denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğunun ifade edildiği açıklandı. Ancak İslamiyet'te Hanefi mezhebinde midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlılarını yemenin helal olmadığı söylendi. Genellikle midye kabukları içine doldurulan bir iç harçla yapılan Midye Dolma püf noktaları belli oldu. İşte Masterchef Midye Dolma tarifi..
11 ARALIK 2023 MASTERCHEF ALL STAR MİDYE DOLMA TARİFİ
MALZEMELER:
Taze midye
1 su bardağı pirinç
1 büyük soğan ince doğranmış
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze kişniş
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
YAPILIŞI:
Midyeleri iyice yıkayıp temizleyin. Kabuklarını açın. Pirinci yıkayıp süzün.
Tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğan ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Dolmalık fıstığı ekleyip birkaç dakika kavurun. Kuş üzümü ekleyip pirinci koyun. Pirinçler saydamlaşana kadar karıştırın.
Tuz, karabiber, toz şeker ve tarçın ekleyip güzelce karıştırın. Taze kişniş veya maydanozu ekleyip karıştırın.
Midye kabuklarını birbirinden ayırıp içine pirinçli karışımdan koyun. Midye kabuklarını bir araya getirip dolma yapın.
Bir tencereye sıcak su ekleyip midye dolmaları buharda pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Midye dolmaları servis tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..