Masterchef Makaron Tarifi: Renk Renk Makaron Yapımı

7 Ekim Cumartesi akşamı yeni bölümüyle ekrana gelecek Masterchef All Star'da günün ödevi Makaron oldu. Yarışmacıların renk renk makaron yaptığı büyük geceye göz gezdirenler tarifi araştırmaya koyuldu. İşte merak edilen Makaron yapımı püf noktaları..

Masterchef Makaron Tarifi: Renk Renk Makaron Yapımı

TV8'in en çok izlenen yapımlarından Masterchef All Star yeni bölüm geldi. 7 Ekim Cumartesi akşamı yayınlanacak yeni bölümün gözdesi Makaron oldu. Özellikle Batı mutfaklarından Türk mutfağına giren ve temel olarak su, un ve tuzdan yapılan, bazen içerisine yumurta da katılan yiyecek Makaron araştırmaları başladı. Aynı zamanda Fransız mutfağına özgü renkli, yuvarlak ve hafif kıtır bir dış kabuğa sahip, yumuşak içli tatlı olan Makaron yapımı meşakkatli bir tatlıdır. Peki, Masterchef yarışmacılarının yaptığı Makaron nasıl yapılır? İşte renk renk Makaron yapımı püf noktaları..

Masterchef Makaron Tarifi: Renk Renk Makaron Yapımı - Resim : 1

MASTERCHEF MAKARON TARİFİ

MALZEMELER

3/4 su bardağı pudra şekeri

3/4 su bardağı öğütülmüş badem unu

2 yumurta akı

Tuz

1/4 su bardağı toz şeker

İÇ DOLGU İÇİN

2/3 su bardağı tereyağı

2/3 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Fırını önceden 140 derecede ısıtın. Pudra şekeri ve öğütülmüş bademleri büyük bir karıştırma kabına alıp karıştırın.

Başka bir kasede yumurta aklarını ve tuzu çırpın. Toz şekeri aralıklarla ekleyin. Yumurta akları beyaz krema haline gelene kadar çırpın.

Pudra şekeri ve badem karışımını yavaşça karıştırın.

1/3 inç (1 cm) ağızlıklı bir sıkma torbasına makaron karışımını doldurun.

Fırın kağıdını tepsiye yerleştirin. Kağıda küçük yuvarlaklar şeklinde hazırladığınız karışımı sıkın.

Daha sonra 20 dakika kurumasını bekleyin.

Önceden ısıtılmış fırında makaronları 7 ila 8 dakika pişirin, buharı almak için fırın kapağını açın, daha sonra kapağı kapatıp 7-8 dakika daha pişirin. Makaronlar sert olduklarında ve hafifçe kabardıklarında pişmiş olur.

Tepsiyi fırından çıkarın ve makaronları soğumaya bırakın.

Yumuşatılmış tereyağını kabarıncaya kadar çırpın, ardından yavaş yavaş pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Bu noktada herhangi bir aroma ekleyebilirsiniz.

Makaronun düz tarafına yaklaşık yarım çay kaşığı dolguyu yerleştirin ve başka bir makaronla sandviç haline getirin. Afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız