Masterchef Lazanya Tarifi: Lazanya Nasıl Yapılır? Masterchef Lazanya Malzemeleri

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef All Star yarışında bu gecenin düellosu Lazanya ile oldu. Bir yiyenin tadını bir daha unutamadığı Lazanya tarifi araştırılmaya başladı. Masterchef 129. bölümde izleyici karşısına çıkan Lazanya tarifini sizler için derledik. İşte Masterchef Lazanya tarifi..

Masterchef Lazanya Tarifi: Lazanya Nasıl Yapılır? Masterchef Lazanya Malzemeleri

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de yayınlanan Masterchef All Star yarışında günün lezzet bombası Lazanya oldu. Cemre kaptanlığındaki mavi takım ile Dilara kaptanlığındaki kırmızı takım karşı karşıya geldi. Muhteşem düellonun yaşanacağı Masterchef 129. bölümün ödevi Lazanya oldu. 25 Ekim Çarşamba akşamı ekrana gelecek Masterchef 129. bölüm fragmanına Lazanya damga vurdu. Bir yanda kırmızı takım bir yanda mavi takım tezgahlarında Lazanya yapmaya başlandı. Takımların en iyi Lazanya tabağını çıkarmak için hünerlerini sergilediği Masterchef yarışında Lazanya nasıl yapılır araştırılmaya başladı. Masterchef fragmanına göz gezdiren seyirciler Lazanya tarifini mercek altına aldı. İşte Masterchef son bölümde ekrana gelecek Kıymalı, Peynirli Lazanya tarifi..

Masterchef Lazanya Tarifi: Lazanya Nasıl Yapılır? Masterchef Lazanya Malzemeleri - Resim : 1

MASTERCHEF ALL STAR LAZANYA TARİFİ

Malzemeler:

12 adet lazanya makarnası

500 gr dana kıyma veya tavuk kıyma

1 büyük soğan, doğranmış

3 diş sarımsak, ezilmiş

1 kutu (400 gr) domates sosu

1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

1 su bardağı rendelenmiş cheddar veya parmesan peyniri

2 yemek kaşığı taze fesleğen veya kuru fesleğen

2 yemek kaşığı taze kekik veya kuru kekik

Tuz ve karabiber

Zeytinyağı

Beşamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Muskat rendesi

Hazırlık:

Fırını 180°C ısıtın. Büyük bir tavada orta ateşte zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.

Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin. Kıymayı ekleyin.

Kıyma kahverengileşene kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak parçalayın.

Domates sosunu ekleyip taze fesleğen, taze kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı kaynatın.

Ardından ocağı kısın ve yaklaşık 10-15 dakika boyunca hafifçe kaynatmaya devam edin.

Beşamel sos için başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.

Beşamel sosu kalınlaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.

Bir fırın kabını yağlayıp lazanya tabaklama işlemine başlayın. Tabağın dibine beşamel sosu yayın.

Lazanya yapraklarını kaynar suyla haşlayın ve süzün.

Fırın kabının tabanına bir kat lazanya yaprağı yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımdan biraz ekleyin ve rendelenmiş mozzarella peyniri serpin.

Ardından beşamel sosu ekleyin. Bu adımları tekrarlayarak lazanya katmanlarını oluşturun. Son katmanı yaparken üzerine rendelenmiş cheddar veya parmesan peyniri serpin.

Fırında 30-35 dakika veya peynirler iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin. Lazanyanız hazır! Afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız