Masterchef Krem Karamel Tarifi: Fransız Usulü Krem Karamel Yapımı

Masterchef All Star yeni bölümün yıldızı belli oldu. 11 Ekim Çarşamba günü düelloda karşı karşıya gelen kırmızı ve mavi takım mücadelesinin yıldızı Krem Karamel oldu. Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden Krem Karamel yapımı merak edildi. İşte Masterchef Danilo şefin Krem Karamel tarifi..

Masterchef Krem Karamel Tarifi: Fransız Usulü Krem Karamel Yapımı

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef All Star yola devam ediyor. 18 yarışmacının finale doğru giden yarışında eleme geceleri tüm zamanlardan daha önemli hale geliyor. Mavi ve kırmızı takım olarak ikiye ayrılan yarışmacılar haftanın üçüncü maratonu için kolları sıvıyor. 11 Ekim Çarşamba akşamı ekrana gelecek 115. bölümde günün yıldızı Krem Karamel oluyor. Danilo, Somer ve Mehmet şefin yarışmacılardan istediği Krem Karamel püf noktaları araştırılıyor. Yumuşak karamel sosunun üzerine dökülen ve soğuyup katılaşan tatlı bir Fransız tarifi olan Krem Karameli sizler için derledik. İşte Masterchef All Star Krem Karamel tarifi..

Masterchef Krem Karamel Tarifi: Fransız Usulü Krem Karamel Yapımı - Resim : 1

11 EKİM MASTERCHEF KREM KARAMEL TARİFİ

Malzemeler:

Karamel Sosu İçin:

1 su bardağı toz şeker

1/4 su bardağı su

Kreması İçin:

3 büyük yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı krema

1/2 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:

Öncelikle karamel sosu için tencereye toz şekeri alın. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Şeker erirken karıştırmayı bırakın ve şekerin rengi koyu kahverengi olana kadar ocakta bırakın. Yakmamaya dikkat edin.

Karamel rengi istediğiniz gibi olduğunda ocaktan alın ve suyu dikkatli bir şekilde ekleyin.

Karıştırın ve karamel sosu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karamel sosunu kalıplara dökün.

Karamel sos soğurken kremasını hazırlayın. Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın. Süt, krema, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyin ve iyice karıştırın.

Hazırladığınız kremayı karamel dolu kalıplara dökün. Krem karamel kalıplarını daha büyük bir fırın kabının içine yerleştirin.

Fırın kabını sıcak suyla doldurun ve önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Krem karamel, kenarları sert ve ortası hala biraz sallanır şekilde olmalı unutmayın. Pişirdikten sonra krem karamelleri fırından çıkarın.

Krem karamelleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun.

Krem karamel servis edilirken, kalıpları ters çevirerek çıkarın. Deneyenlere afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız