Masterchef Beef Wellington Tarifi: Beef Wellington Nasıl Yapılır?

Masterchef All Star 139. bölümün yıldızı Beef Wellington yapımı merak konusu oldu. 4 Kasım Cumartesi günü yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkan Masterchef'te Beef Wellington yapıldı. Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu şeflerin "En zor yemek" dediği Beef Wellington tarifi ve merak edilen tüm detayları sizler için derledik..

Masterchef Beef Wellington Tarifi: Beef Wellington Nasıl Yapılır?

TV8 ekranlarının yemek tutkunlarına özel hazırladığı MasterChef Türkiye All Star devam ediyor. Her gün yeni bölümü yayınlanan MasterChef yarışmasında günün yıldızı Beef Wellington oluyor. 4 Kasım Cumartesi akşamı mavi ve kırmızı takım oyuncularının en iyi şekilde yapması gereken Beef Wellington tarifi detayları geldi. Bu akşam 139. bölümüyle izleyici karşısına çıkacak Masterchef yeni bölümde haftanın 7. eleme adayı olmamak için yarışmacılardan en iyi Beef Wellington tabağını çıkarmaları istendi. Dünyaca ünlü Mehmet Yalçınkaya şeften Beef Wellington için, "Bütün dünyadaki Mastercheflerde bir klasik, gerçekten zor bir yemek" yorumu geldi. 15 yarışmacı en iyi Beef Wellington tabağını çıkararak yarışmaya devam etmeye çalıştı. Bu noktada Masterchef yeni bölümün ödevi Beef Wellington nasıl yapılır merak konusu oldu. Özellikle özel günlerde veya özel yemeklerde sunulan lüks bir yemek olan Beef Wellington tarifini sizler için derledik. İşte Masterchef Beef Wellington tarifi..

Masterchef Beef Wellington Tarifi: Beef Wellington Nasıl Yapılır? - Resim : 1

MASTERCHEF ALL STAR BEEF WELLINGTON TARİFİ

Malzemeler:

900-1000 gramlık sığır eti

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

250 gram mantar

2 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yemek kaşığı krema

Tuz ve karabiber (tatmak için)

1 adet defne yaprağı

450 gram taze veya dondurulmuş milföy hamuru

2 adet büyük yumurta

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Masterchef Beef Wellington Tarifi: Beef Wellington Nasıl Yapılır? - Resim : 2

Yapılışı:

Sığır etini tuz ve karabiberle iyice ovun. Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin.

İnce doğranmış mantarları ekleyip suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun.

Sarımsağı ekleyip bir dakika soteleyin. Krema, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı biraz daha pişirin.

Defne yaprağını çıkarıp mantar karışımını soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını bir unlu tahtada hafifçe un serperek açın.

Sığır etinin etrafına sarabileceğiniz kadar büyük bir şekil elde edin. Mantar karışımını milföy hamurlarının üzerine eşit bir şekilde yayın.

Sığır etini mantar karışımının üzerine yerleştirin ve milföy hamurlarını etin etrafına sarın. Kenarları sıkıca kapatın ve fazla hamuru kesin.

Yumurta sarısını milföy hamurunun üzerine sürün. Böylece Beef Wellington pişerken güzel bir altın renk alacak.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen Beef Wellington'ı dinlendirip dilimleyerek servis yapın. Herkese afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız