Lezzetli Menemen Tarifi ve Püf Noktası
Menemen genel olarak sabah kahvaltılarında tercih edilse de aslında ara öğünler de ya da akşam yemeklerinde de tercih edilebilir. Oldukça lezzetli olmasının yanı sıra hızlı bir şekilde hazırlanabilmesi de birçok kişiye kolaylık sağlamaktadır. Özellikle çalışanlar için pratik bir yemek tarifi olan menemen, içerisindeki malzemeler ile doyurucu hem de besleyicidir.
Birçok kişi menemeni soğanlı yemeği tercih ederken birçok kişi ise asla soğan kullanmamaktadır. Sizler için hazırladığımız menemen tarifimizde soğan yer alıyor olsa da sizler menemeni yaparken soğan kullanımını es geçebilir ve damak tadınıza göre menemeni şekillendirebilirsiniz. En lezzetli menemeni elde edebileceğiniz bu tarifi akşam yemeği için hemen deneyebilir, damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.
LEZZETLİ MENEMEN HAZIRLAMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
Lezzetli bir menemen hazırlamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Aslında oldukça basit bir yapım aşamasına sahip gibi görünse de menemende de belli bir sıralamaya uyulması gerekir. Menemenin püf noktalarına değinmeden önce gelin birlikte hangi malzemelere ihtiyacınız olduğuna göz atalım;
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
LEZZETLİ MENEMEN NASIL HAZIRLANIR?
Herkesin severek tüketeceği menemeni hazırlamak için ilk olarak tüm malzemelerin yıkanması ve doğranması gerekir. Bu sayede tüm işlemler daha pratik bir şekilde tamamlanacaktır. Malzemeler kullanıma hazırlandıktan sonra mümkünse teflon bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ eklenir. Üzerine salça ve biber eklenir. Salçanın kokusu çıkana kadar bir süre kavrulur ve hemen ardından soğanlar ilave edilerek tavanın kapağı kapatılır.
Kısa aralıklar ile karıştırma işlemini yaptıktan sonra soğanların pişmesi beklenir. Soğanlar piştikten sonra doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler tavaya eklenir. Bir tur karıştırdıktan sonra pul biber ilave edilir. Tavanın kapağı kapattıktan sonra kısık ateşte menemenin pişmesi beklenir. Pişmeye yakın tuz ilave edilir ve ayrı bir kapta çırpılan yumurtalarda son olarak karışımın üzerine eklenir. Karıştırmadan, tavanın kapağı kapatılır ve yumurtalar piştikten sonra servis edilebilir.
LEZZETLİ MENEMENİN PÜF NOKTALARI
Lezzetli bir menemen yapmak için ilk olarak malzemelerin küçük küçük olacak şekilde doğranması gerekir. Aynı zamanda hazırlık aşamasında doğranan tüm malzemelerin ayrı bir kase içerisinde bekletilmesine de özen gösterilmelidir. Menemende tereyağı kullanmak, bu eşsiz lezzetin tadını daha da güzel yapacaktır.
Bunların yanı sıra menemende esas dikkat edilmesi gereken husus yumurtaların eklenme aşamasıdır. Yumurtaların mutlaka ayrı bir kap içerisinde çırpılması ve çırpılma sırasında az miktarda tuz ilave edilmesi gerekir. Çırpılan yumurtalar malzemelerin üzerine döküldükten sonra kullanılan tavanın kapağı kapatılır ve yumurtaların pişmesi beklenir.
MENEMENİN BESİN DEĞERİ
Yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilen menemen, doğru şekilde yapılıp tüketildiğinde diyet yapanlar için de sağlıklı olabilir. İçerisinde yer alan malzemeler ile doyurucu özelliğe sahip olan bu lezzetli yemeğin bir porsiyonu ortalama olarak 177 kcal’dir. Bu hesaplamada bir porsiyonunun 250 gram olarak baz alındığını belirtelim. Menemenin diğer besin değerleri ise şu şekildedir;
- Lif: 1,39 gram
- Kolesterol: 78,73 mg
- Sodyum: 72,99 mg
- Potasyum: 220,1 mg
- Karbonhidrat: 3,39 gram
- Protein: 3,52 gram