Lezzetli Gelin Pastası Tarifi ve Püf Noktası
Gelin pastası keki için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:
- Şeker (1 su bardağı)
- Yumurta (4 adet – orta büyüklükte)
- Kabartma tozu (1 paket)
- Şekerli vanilin (1 paket)
- Un (1 su bardağı)
Gelin pastasını ıslatmak ve kremasını hazırlamak için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:
- Süt (7,5 su bardağı)
- Un (3,5 yemek kaşığı)
- Nişasta (2 yemek kaşığı)
- Şeker (1 su bardağı)
- Krem şanti (1 poşet)
- Hindistan cevizi (dilediğiniz kadar)
Lezzetli bir gelin pastası yapmak için öncelikle şeker ve yumurtayı bir kaba alarak mikser yardımıyla iyice çırpmanız gerekir. Sonrasında un, şekerli vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek kek harcı köpürene kadar karıştırmalısınız. Sonrasında bu kek harcını orta boyutlardaki önceden yağlanmış olan bir borcama dökmeniz gerekir. Kek harcını borcama döktükten sonra kekinizi önceden ısıtılmış bir fırında 170 derece ile 30 dakika kadar pişirmeniz gerekir. Pişen kekinizi soğumaya bıraktıktan sonra kremayı da hazırlamaya başlayabilirsiniz. Krema için öncelikle 5 su bardağı sütü şeker, un ve nişasta ile karıştırmanız gerekir. Sonrasında bu karışımı da soğutup üzerine krem şanti tozunu dökerek çırpmalısınız. Kekinizi süt ile ıslattıktan sonra kremayı da üzerine ekleyebilirsiniz. Son olarak Hindistan cevizi gibi dilediğiniz şeyler ile pastanızı süsleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
GELİN PASTASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?
Gelin pastası yapmanın püf noktaları başlıca şunlardır:
- Kek İçin Yoğurt Yerine Süt Kullanmak
Kek kullanılan pasta tariflerinde zaman zaman süt yerine yoğurt kullanılabilir. Bu durum, bazı pasta çeşitleri için herhangi bir probleme yol açmasa da gelin pastası için pasta kıvamının ve lezzetinin bozulmasına yol açabilir. Bu yüzden gelin pastası yaparken süt yerine yoğurt kullanmak gibi bir hataya düşmemeniz gerekir.
- Borcamı Yağlamak
Gelin pastası da dahil olmak üzere herhangi bir pasta yaparken keki pişirme aşamasında yapılan en büyük hatalardan biri kek harcını borcama borcamı yağlamadan dökmektir. Bu durum, kek harcının pişerken borcamın tabanına yapışmasına yol açar. Bu yapışma durumundan dolayı gelin pastanız oldukça leziz olsa bile kek tabana yapıştığı için görünümü pek de güzel olmayacaktır.
- Keki Soğutma Aşamasında Keki Buzdolabına Koymamak
Gelin pastası yaparken yapılan en büyük hatalardan biri zamandan tasarruf etme amacıyla keki buzdolabında soğutmaktır. Bu hareket hem aşırı ısıdan dolayı buzdolabınızın bozulmasına hem de kekinizin sönmesine yol açabilir. Bu yüzden gelin pastası yaparken keki, buzdolabında değil de soğuk bir odada bekleterek soğutabilirsiniz.
GELİN PASTASI KAKAOLU YAPILIR MI?
Birçok kişi gelin pastasının adından dolayı bembeyaz olması gerektiğini zannetse de kakaolu kek kullanılan tariflerden hoşlanan kişiler gelin pastasını kakao kullanarak da yapabilirler. Kakaolu gelin pastası yapmak için yukarıda belirtilmiş olan tarifin kek harcına iki yemek kaşığı kadar kakao ekleyebilirsiniz.
GELİN PASTASININ SÜTÜ NE ZAMAN DÖKÜLÜR?
Gelin pastasının sütü, kek soğuduktan sonra dökülmelidir. Bu sayede süt, soğumuş olan kekin iyice ıslanmasına yol açacak ama kabarma durumunu olumsuz etkilemeyecektir. Gelin pastası kekinizin iyice ıslanmasını istiyorsanız keke sütü dökmeden önce kekinizi çatal yardımı ile biraz delebilirsiniz.
GELİN PASTASININ YANINA NE GİDER?
Gelin pastasının yanında en çok yakışacak şey, çay olacaktır. Ülkemizdeki yemek kültüründe tatlı ve çay, en leziz ikilidir.