Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi’nden tarihi Futnet hamlesi!

Çekya’nın Brno şehrinde düzenlenen U-21 Dünya Futnet Şampiyonası’na katılan Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Futnet Derneği Başkanı Mehmet Zeki Kutlu, Türkiye’nin Uluslararası Futnet Birliği (UNIF) ile Avrupa Futnet Birliği(EFTA)üyelik çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

Çekya’nın Brno şehrinde düzenlenen

HEYECANLA KARŞILANDI

Bu kapsamda ki ilk ziyaretini Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’a yapan Kutlu, merkezi Çekya’da bulunan Futnet spor branşı hakkında bilgiler vererek Büyükelçi Bağış’a forması hediye etti. Ardından UNIF Yönetim Kurulu ile yapılan toplantının çok başarılı geçtiğini belirten Kutlu şu şekilde konuştu: Türkiye büyük bir ülke ve bizim üyeliğimiz UNIF Başkanı Kamil Klenik ve EFTA Başkanı Sorin Bogdan tarafından heyecanla karşılanmıştır.

HAYIRLI OLSUN

Az zamanda çok iş yapmamız lazım. Bu branşta çok başarılı Avrupa ülkeleri var. Bizimde geçmiş dönemden tecrübelerimiz var. Daha önce Kocaeli Üniversitesi içerisinde Futnet hakemlik kursu düzenlenmişti. DEIF Cup Turnuvası ve Futnet tanıtım çalışmaları tarafımızca yürütülmüş ve ülkemizde çokça oynatılıp sevilmesine rağmen, uluslararası yarışmalara Türk sporcularımız hiç katılamamıştı. Bu gelişme ile Ülkemiz sporcuları, uluslararası Futnet organizasyonlarına katılma hakkı kazandı. Yeni branşımız Türkiye’ye hayırlı olsun.