Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam uyardı: Kurban eti nasıl saklanmalı?

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, Nokta TV’de yayınlanan Şehrin İçinden programına konuk olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önemli uyarılarda bulundu.

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam Nokta TV ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programının konuğu oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cansu Kızılkaya’nın sorularını cevaplandıran Şalgam, kurban kesimi sonrası etin saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam uyardı: Kurban eti nasıl saklanmalı? - Resim : 1

“ETİ DOĞRUDAN DONDURUCUYA KOYMAYIN”

“Kurban kesildikten sonra hissemizi alıp eve geldiğimizde, ilk olarak eti poşetten çıkarmalıyız. Etlerin birbirine temas etmemesi çok önemli. Aksi halde bakteri üretimi başlar. Et, serin bir ortamda muhafaza edilmeli ve kanının süzülmesine izin verilmelidir. Yaklaşık 1-2 saat dinlendirdikten sonra buzdolabının alt kısmını 0 dereceye ayarlayarak 12 saat ön soğutma yapmalıyız. Eti doğrudan dondurucuya koymak doğru değildir.”

Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam uyardı: Kurban eti nasıl saklanmalı? - Resim : 2

“EN AZ 1 GÜN DİNLENDİRİN”

Başkan Şalgam sözlerinin devamında, “12 saatlik ön soğutmanın ardından etin kıyma haline getirilmesi ve kemiklerinden ayrılması daha kolay olur. Paylaştırılacak etler bu aşamada dağıtılabilir. Kalan etler ise uygun şekilde birkaç poşet halinde -18 derece ayarlanmış dondurucuda saklanmalıdır. Eti en az 1 gün dinlendirirsek, bozulmadan ve sağlıklı bir şekilde tüketebiliriz” dedi

Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam uyardı: Kurban eti nasıl saklanmalı? - Resim : 3

Kaynak: Cansu Kızılkaya