Klamer Şurup Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Fiyatı

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Klamer; üst solunum yolu enfeksiyonları (farenjit, tonsillit, sinüzit), alt solunum yolu enfeksiyonları (pnömoni, kronik bronşit), orta kulak iltihabı (akut otitis medya), deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, özellikle mikobakteri kaynaklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan, şurup formlu bir ilaçtır. Klamer’in klinik çalışmaları 6 ay ile 12 yaş arasındaki çocuklar üzerinde pediatrik süspansiyon formu ile yapılmıştır. Bu nedenle, 12 yaşından küçük çocuklar için Klamer kullanılabilir.

KLAMER ŞURUP NEDİR? İÇERİĞİ

Klamer, klaritromisin adı verilen bir antibiyotiğin formülasyonudur. Bu antibiyotik, 250 mg klaritromisin içeren su ile hazırlanan bir şurup formunda sunulur.

KLAMER ŞURUP NE İŞE YARAR, NİÇİN KULLANILIR?

Klamer; üst solunum yolu enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, mikobakteri kaynaklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı hastalıklar özetle şöyledir:

  • Farenjit
  • Tonsillit
  • Akut maksiller sinüzit
  • Pnömoni
  • Akut otitis medya
  • Deri enfeksiyonları
  • Mikobakteri enfeksiyonları

Kalp rahatsızlığınız var ise, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzla ve eczacınızla görüşmelisiniz. Klamer, öncelikle çocuklarda kullanım için tasarlanmış bir ilaçtır. Bu nedenle, gebelik ya da emzirme gibi durumlarda kullanım için de doktorunuza ya da eczacınıza danışmalısınız.

Antibakteriyel ilaçlar ya da antibiyotikler, sadece bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılmalıdır. Bu tür ilaçlar, örneğin soğuk algınlığı gibi virüslerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmez.

KLAMER ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Klamer Şurup Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Fiyatı - Resim : 1

Klamer şurubun ücreti, 250 miligramlık şişelerde, 190,84 TL’dir. 125 miligramlık şişelerde ise 71,89 TL şeklinde satışa sunulmaktadır.

KLAMER ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Klamer için, çocuklarda önerilen doz günde iki kez 7,5 mg/kg'dır. Enfeksiyonun türüne bağlı olarak, maksimum doz günde iki kez 500 mg’dır. Tedavi süresi genellikle 5 ile 10 gün arasındadır ve doktorunuz enfeksiyonun tipine göre hangi dozu ve ne kadar süre ile almanız gerektiğini size söyleyecektir. İlacın sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli aralıklar ile alınması önemlidir. İlaç aç ya da tok karına alınabilir ve gerektiğinde süt ile birlikte kullanılabilir.

Ilacı çocuğunuza ya bir kaşıkla ya da şırınga ile verebilirsiniz. Her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkalayın. Eğer ilacı kaşık ile veriyorsanız, doktorunuzun tavsiye ettiği dozu kullanın. Şırınga ile veriyorsanız, şu talimatları takip edin:

  • Şişeyi açın.
  • Belirtilen dozu şırıngaya çekin ve çocuğunuzun ağzına şırınga ile doğrudan verin ya da şırıngadaki ilacı kaşığa aktararak verin.
  • Kullanımdan sonra şişenin ağzını kapatın ve her kullanımdan önce iyice çalkalayın.
  • İlacı aldıktan sonra çocuğunuza bir miktar sıvı verebilirsiniz. Hazırlanan ilaç oda sıcaklığının altında (25ºC'nin altında) 14 gün boyunca saklanabilir.

Eğer ilacı kullanırken bir dozu unutursanız, hatırlar hatırlamaz ilacı çocuğunuza verin. Ancak; bir sonraki dozun zamanı gelmişse, unuttuğunuz dozu atlayın ve ilacı kaldığınız yerden düzenli olarak vermeye devam edin. Bir dozu unuttuysanız, unutulan dozu telafi etmek için çift doz vermeyin.

KLAMER ŞURUP YAN ETKİSİ VAR MI, NELERDİR?

Klamer şurubun yan etkileri şu şekilde verilmiştir:

  • Yaygın olarak görülen yan etkiler şunlardır:
  1. İshal
  2. Kusma
  3. Karın ağrısı
  4. Hazımsızlık
  5. Bulantı
  6. Uykusuzluk
  7. Aşırı terleme
  8. Mide ağrısı
  • Yaygın olmayan yan etkiler şunlardır:
  1. Gaz nedenli karın şişkinliği
  2. İştahsızlık
  3. Kabızlık
  4. Ağız kuruluğu
  5. Karın gerginliği
  6. Baş dönmesi
  7. Endişe ve kaygı
  8. Kulak çınlaması
  9. Titreme
  10. Halsizlik
  11. Geğirme
  12. Yüksek ateş
  • Sıklığı bilinmeyen yan etkiler ise şunlardır:
  1. Davranış değişiklikleri
  2. Kötü rüyalar
  3. Zihinsel karmaşa
  4. Huzursuz hareketler
  5. Tat ve koku alma duyusunda değişiklikler
  6. Diş renginde değişiklikler