Kıl biber turşusu nasıl yapılır? Kıl biber turşusu tarifi
Sağlığa sayısız faydası olan kıl biberi kışın tüketmenin en lezzetli yolu turşudur. İşte nefis kıl biber turşusu tarifi...

Kıl biber, Türkiye'de sıkça yetiştirilen ve tüketilen bir biber türüdür. İnce yapılı, uzun ve genellikle yeşil renkte olan kıl biberler, acı bir tat taşırlar. Adını, biberin dış yüzeyinde bulunan ince tüylü dokudan alır. Bu tüyler biberi kıl gibi gösterdiği için "kıl biber" adını almıştır. Kıl biberler, salatalarda, yemeklerde, turşularda ve hatta kahvaltılık olarak da tüketilebilirler. Hem acı tadı hem de hafif meyvemsi aroması ile mutfaklarda çeşitli yemeklere lezzet katarlar. Sağlık açısından da içerdikleri C vitamini ve diğer besin maddeleri nedeniyle tercih edilen biber türlerinden biridir.
işte kıl biber turşusu tarifi:
Ev Yapımı Kıl Biber Turşusu
Malzemeler:
- 1 kg kıl biber (ikiye veya üçe kesilmiş)
- 2 adet acı biber (ince doğranmış)
- 3 büyük boy domates (tercihen Çanakkale, rendelenmiş)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 baş sarımsak (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı salamuralık tuz (tepeleme)
- 3 dal maydanoz
Yapılış:
- Öncelikle kullanacağınız domatesleri rendeleyin, biberleri üç parçaya bölün ve acı biberleri ince ince doğrayın.
- Maydanoz dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat bekletin, böylece tuz iyice eriyebilir.
- Daha sonra hazırladığınız karışımı temiz kavanozlara aktarın. Kavanozların üzerini birer tutam maydanozla kaplayın ve kapaklarını sıkıca kapatın.
- Kavanozları mutfağınızın serin ve güneş ışığı almayan bir köşesinde yaklaşık 15 gün boyunca bekletin.
- Turşuyu tüketmeye karar verdiğinizde, eğer kavanozda hala turşu varsa buzdolabında saklayarak birkaç gün içinde tüketebilirsiniz.
Bu ev yapımı kıl biber turşusu, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olabilir. Afiyet olsun!
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.