Hürriyet ve vekillere tepki! “Bir masada oturup çorba içemiyorsunuz”

CHP İzmit kongresinde konuşan parti büyüğü Zihni Tosun, araları kötü olan milletvekilleri ve Fatma Kaplan Hürriyet’e tepki göstererek, “Aranızda ne var? Eksik olan nedir? Bir çorba bile içemiyorsunuz” diye tepki gösterdi

Hürriyet ve vekillere tepki! “Bir masada oturup çorba içemiyorsunuz”

Yerel seçim öncesi kongre kararı alan Cumhuriyet Halk Partisinde kongre süreci İzmit İlçe Örgütü kongresi ile devam etti. Partinin İzmit İlçe Kongresi bugün Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede mevcut İlçe Başkanı Gökhan Darcan yeniden aday olmazken Cengiz Çakar ve Gökhan Ercan başkanlık için listelerini divana sundu. 397 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonunda 16 kişilik yönetim kurulu üyesi seçilecek. Kongreye CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Nail Çiller ve Muhip Kanko, İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Eski TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, delegeler katıldı.

“ARANIZDA NE VAR?”

Kongre söz alan Zihni Tosun’un sözleri büyük destek gördü. Bir süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Zihni Tosun, “Genel merkeze bir mesajım var. Allah aşkına yereldeki bu akıllı, bu yakışıklı, bu muhteşem hanımların, milletvekilleri. Aranızda ne var şimdi? Eksik olan nedir ya? Aranızda bir çorbayı içmemek için bir masada oturmamak için nedeniniz ne? Öğreneyim mutlu olarak geberip gideceğim. Gözüm açık kalacak. Şimdi belediye seçimi var. Fatma Hanım böyle, Fatma Hanım böyle, Fatma Hanım şöyle, Fatma Hanım Cumhuriyet Halk Partili.

“HAKKIMI HELAL EDECEĞİM”

Evet Hikmet'e söylenen kelime Cumhuriyet Halk Partisi'ne söyleniyor. Bize söyle diyor. Haydar Akar'a söylenen kelime bize söyleniyor. Eleştiriler olabilir, birtakım şeyler olabilir. Sizden ricam. Her zamanki gibi. Genel merkez olarak ben gebermeden, bunları bir masada görürsem yemin ediyorum çok sevineceğim. O zaman hakkımı helal etmiyorum. Hepinizi çok seviyorum. Ama sizden bir tek rica ediyorum belediye başkanımdan. Genel merkez, sizden bir tek ricam var hakkımı helal edeceğim. Bir masadaki Hikmet Bey de olacak. Parasını da ben vereyim” dedi. Divan Başkanı Ali Mahir Başarır, “Zihni abi sana söz veriyorum aynı masaya oturacağız. Çorbaları da ben ısmarlayacağım.” dedi.